Nöjesnytt Växjö 1
NOTISER RAGS & RICHES I NYA LOKALER S myckesbutik
en Rags & Riches i Tegnérgallerian har alldeles nyligen bytt lokal och utvidgat sitt sortiment. Numera återfinns man i lokalen bredvid den gamla, med mer än fyra gånger så stor yta som tidigare och en oerhört fräsch och stilren look. Ägaren Stefan Dolama berättar: –Den här lokalen har varit ledig ända sedan vi flyttade in för tre år sedan och jag har väl funderat på den till och från, men det var först nu, när tiden var mogen för Rags & Riches att växa och gå vidare som allt föll på plats. Jag vill inte trycka ihop många saker på liten yta, utan ha mer rymd så att man kan exponera produkterna ordentligt och det kan vi verkligen göra här. Dessutom älskar jag att få en tom lokal, fyra väggar och ett golv att vara kreativ på och skapa något spännande inredningsmässigt. Stefan och gänget har heller inte varit sena att utnyttja möjligheterna med de nya generösa ytorna. Man har låtit alla produkter ta mer plats och dessutom kompletterat smyckessortimentet med både skor och väskor från Michael Kors. Det har sin naturliga anledning, menar Stefan. –. Utvidgningen av sortimentet var till viss del en följd av de utökade ytorna, men också att väskor och skor tar mycket plats lagermässigt. Och det höll på att bli för mycket på vår systerbutik SoHo, där vi ju koncentrerar oss på guld, juveler och klockor. Vi har fortfarande kvar väskor där, men i ett lite högre prissegment. Det kändes mer naturligt att samla allt det här på nya Rags & Riches och jag tycker vi har fått till en skön mix nu. Carolina Gynnings produkter har också fått större yta, och så har vi en ny läcker Calvin Klein-shop in shop, och lite annat smått och gott. ■ TEXT & FOTO: OLA KARLSSON R SIT & GO MED EN GENERÖS MENY estaurang Sit & Go har funnits sedan september 2010 men när man för två och ett halvt år sedan drabbades av en allvarlig vattenskada blev det, trots det kaos som rådde då, något av en omstart för ägaren Christina ”Biggis” Nogas. Tidigare var Sit & Go en renodlad salladsbar, men det många kanske inte vet är att man både byggt om och ändrat sitt koncept. –Numera är vi en fullödig restaurang med dagens, à la carte och fullständiga rättigheter., säger Biggis. Restaurangen har i dagsläget plats för 45 sittande gäster, men under sommaren, från och med 1 maj, så har vi även öppnat upp vår uteservering där vi har plats för ytterligare 35 sittande gäster. Menyn på Sit & Go är generös, med allt från klassiker som planka, Black & White och fläskfilé med bearnaisesås till både grekiska och mexikanska rätter. Man serverar lunch varje dag och på kockarnas begäran kommer man nu även att erbjuda asiatiska rätter under lunchen, avslöjar Biggis. –Meningen är ju att man inte ska bli ruinerad när man kommer till oss. Man ska kunna käka gott för en hundralapp och ändå bli mätt. Vi har ju även fullständiga rättigheter och tar gärna emot beställningar och bokningar: exempelvis är det ofta företag abonnerar hela restaurangen. Lokalen är precis lagom stor för det; man kan sitta samlat och hålla möten och diskussioner på ett naturligt sätt. Vi kan naturligtvis också bistå med rätter som inte finns på den ordinarie menyn. Där är vi väldigt flexibla, precis som med öppettiderna. Biggis har varit i restaurangbranschen i stort sett hela sitt yrkesliv och eftersom stora delar av hennes familj också är det ser hon Sit & Go som sin egen lilla oas, vilket också märks på den hemtrevliga atmosfären. Hennes erfarenhet och goda rykte har också lett till att Sit & Go på senare tid också har börjat en del med cateringverksamhet. Det var inte riktigt meningen, men vi har fått så många förfrågningar att vi har fått tänka om lite där, skrattar hon. Lite längre fram kanske jag blir tvungen att expandera, både när det gäller cateringen och restaurangen. Biggis har överlag märkt ett stort uppsving under det senaste året, något hon naturligtvis gläds åt. –Jag är jättenöjd med hur Sit & Go har utvecklats. Vi har ett bra läge i stan och äntligen väldigt bra fastighetsägare som är öppna för idéer och som man kan ha en bra dialog med. Det har nog tagit ett litet tag innan folk insett att vi ändrat inriktning och många tror fortfarande att det är salladsbar, men på sista tiden har vi märkt en stor förändring till det bättre. Det är ofta fullsatt på helgerna och gästerna är jättenöjda. ■ TEXT: OLA KARLSSON 76 | nöjesnytt