Buffé 1
Buffé ALLA TALAR OM TALLDUNGEN Följ med till Öster
lens godaste matdestination och inspireras av höjdpunkte
BUFFÉ BESÖKER KRISPIG BLOMKÅLSSALLAD MED ÄPPLE OC
H FETAOST 6 PERSONER / 15 MIN INGREDIENSER 1 blomkål ca 800 g 1 rödlök 1 stort eller 2 mindre syrliga äpplen 1 dl färskpressad citronjuice ½ dl olivolja 1 tsk salt ½ tsk svartpeppar 300 g fetaost 1 kruka mynta fastnade paret för en Hemnet-annons som föreställde Talldungen, det gula huset intill Brösarps backar som ursprungligen byggdes som ett ålderdomshem på 30-talet. Efter en långdragen budgivning som nästan fick dem att ge upp hoppet hade Emma och David till slut ett par nycklar i handen. Nycklar till det som skulle bli deras livs stora drömprojekt. Flytten från Uppsala till Österlen tillsammans med tre småbarn var ett faktum. – Vi fick tillträde och välkomnade snart de första gästerna. Restaurangens stämning var ofrånkomligt familjär. I ena rummet serverade en av oss varmrätten och i rummet bredvid nattade den andra samtidigt barnen. Idag – elva år och en skilsmässa senare – är det mycket som hänt men samtidigt är allting precis som det alltid varit. – Vi lagar fortfarande enkel, rustik mat på omsorgsfullt valda råvaror. Och så tycker vi massor om vin. Och att opretentiöst och familjärt låta människor uppleva den mat och det vin som vi gillar bäst. TILL TALLDUNGEN VALLFÄRDAR foodies för en matupplevelse utöver det vanliga. Menyn på den omsusade restaurangen kännetecknas av enkla, välkomponerade rätter med influenser från Sydeuropa men lagade på svenska råvaror i säsong. – Vi jobbar nära våra lokala producenter och använder närodlade råvaror med stor glädje. Vi jobbar med folk vi tycker om, personer som delar våra värderingar och brinner för exceptionella råvaror. FÖR BUFFÉ HAR Emma och David plockat fram några av sina personliga favoriträtter med säsongens goda råvaror i fokus. Rätter som gör det möjligt att återskapa en känsla av Talldungen i sitt eget kök. – Det är recept som har följt oss sedan starten och som fortfarande finns med oss. Under en tid samlade vi poäng för de rätter som fick folk att säga ”kanske det godaste jag ätit” och de rätterna har fått ge namn till vårt wifi-lösenord. Några av dessa rätter ingår där, skrattar Emma. Tallrikarna kommer in en efter en. En ljuvlig fänkålsröra att doppa bageriets magiska surdegsbröd i. Söt paprika som smälter i munnen. Rostade betor med smakrik aioli. Krispig blomkålssallad med mynta. Långbakat fläsk med salsa verde. Och till dessert: en himmelskt len lemon posset med sötsyrliga hallon. OCH VISST FINNS den fortfarande här, känslan av att allt är precis som det ska vara. / 14 BUFFÉ #08/2022 GÖR SÅ HÄR 1. Ansa och dela blomkålen i små buketter. Skala, halvera och skiva löken. 2. Kärna ur äpplet och skär i tärningar. Blanda blomkål, lök, äpple, olja, salt och peppar i en skål. Lägg upp på ett stort fat och smula över fetaost och mynta. I Talldungens hemtrevliga miljöer är det enkelt att njuta av en god måltid. Vackra vintagemöbler tillsammans med frodig grönska bildar en vacker inramning i hotellets lounge.
Buffé BÄTTRE ÄN BULLAR! Ta kanelbullens dag till n
ästa nivå med allt från mjuk kaka med frosting till havr
Buffé 6 PASTARÄTTER ATT ÄLSKA Enkla pastarätter är
de bästa vardagshjältarna! Vi bjuder på snabba, prisvär
Buffé FYLL PÅ MED ENERGI Tipsen och knepen att ta
till när du behöver fylla på med god energi snabbt!
Buffé ICAs EGNA SIDOR Läs om Rosa Bandet och kallp
ressad juice på säsongens äpplen från Herrljunga.