Buffé 1
Buffé ALLA TALAR OM TALLDUNGEN Följ med till Öster
lens godaste matdestination och inspireras av höjdpunkte
Buffé BÄTTRE ÄN BULLAR! Ta kanelbullens dag till n
ästa nivå med allt från mjuk kaka med frosting till havr
KANELBULLENS DAG KANELBULLESNITTAR CA 30 STYCKEN
/ 45 MIN INGREDIENSER MISSA INTE Saftig, oemotståndligt god och enkel att baka till många. 175 g rumsvarmt smör 1 ½ dl strösocker 2 msk ljus sirap 1 tsk vaniljsocker 1 ½ tsk bakpulver 4 ½ dl vetemjöl 1 tsk mortlad kardemumma 1 msk malen kanel 1 uppvispat ägg 1 dl pärlsocker GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 200 °C. Blanda smör och socker i en köksmaskin med vinge tills det gått ihop, tillsätt sedan sirap, vaniljsocker, bakpulver, mjöl, kardemumma och ev 2 msk kallt vatten och kör ihop till en slät deg. 2. Dela degen i två och arbeta in kanel i den ena. Dela varje deg i tre delar och sätt ihop en ljus med en mörk bit. Rulla till 3 stycken plåtlängder. Lägg på en bakpappersklädd plåt och platta till rullarna lite. Pensla med ägg och toppa med pärlsocker. Grädda 10–12 minuter. 3. Ta ut och låt svalna ca 5 minuter, skär sedan varje längd i ca 10 bitar. TIPS Blev det kakor över? Frys in och ta fram lagom till nästa fikastund. KANELBULLEKAKA MED FROSTING CA 20 BITAR / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 3 ½ dl vetemjöl 3 dl strösocker 2 tsk bikarbonat 1 tsk bakpulver 1 tsk salt 1 tsk vaniljsocker 1 tsk mortlad kardemumma 2 ägg 2 dl mjölk 1 dl neutral rapsolja 1 ½ dl varmt vatten 2 ½ msk malen kanel malen kanel och pärlsocker att toppa med Frosting 100 g rumsvarmt smör 2 dl florsocker 200 g färskost 21 BUFFÉ #08/2022 GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 175 °C. Blanda mjöl, socker, bikarbonat, bakpulver, salt, vaniljsocker och kardemumma i en bunke. Rör ihop ägg, mjölk och olja i en annan bunke. Tillsätt de blöta ingredienserna i de torra, lite i taget, och rör tills smeten går ihop. Tillsätt vattnet mot slutet. Häll över hälften av smeten i en annan bunke och tillsätt kanel. Häll den ljusa smeten i en form med bakplåtspapper, ca 30 x 25 cm, och häll sedan i den mörka smeten och gör lite virvlar. 2. Grädda i mitten av ugnen 25–30 minuter, känn med en sticka så att den är klar. Låt svalna. 3. Vispa smör, florsocker och färskost till en fluffig frosting. Bred på kakan, pudra över lite kanel och strö över pärlsocker. TIPS Smaksätt frostingen med lite juice och skal från citron eller apelsin. HAVREBOLLAR MED KANELBULLESMAK 20 STYCKEN / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 3 dl havregryn 175 g rumsvarmt smör 1 dl strösocker 1 ½ msk malen kanel ½ tsk malen kardemumma 1 tsk vaniljsocker 150 g mjölkchoklad ca 1 ½ dl pärlsocker GÖR SÅ HÄR 1. Rör ihop havregryn, smör, socker, kanel, kardemumma och vaniljsocker till en smet. Rulla till 20 bollar och lägg på en tallrik i kylen ca 30 minuter. 2. Smält chokladen. Rulla bollarna i chokladen och sedan pärlsockret, låt stelna i kylen. TIPS Vill du göra en vegansk havreboll? Välj växtbaserat margarin och choklad.
Buffé 6 PASTARÄTTER ATT ÄLSKA Enkla pastarätter är
de bästa vardagshjältarna! Vi bjuder på snabba, prisvär
Buffé FYLL PÅ MED ENERGI Tipsen och knepen att ta
till när du behöver fylla på med god energi snabbt!
Buffé ICAs EGNA SIDOR Läs om Rosa Bandet och kallp
ressad juice på säsongens äpplen från Herrljunga.