Buffé 1
Buffé ALLA TALAR OM TALLDUNGEN Följ med till Öster
lens godaste matdestination och inspireras av höjdpunkte
Buffé BÄTTRE ÄN BULLAR! Ta kanelbullens dag till n
ästa nivå med allt från mjuk kaka med frosting till havr
Buffé 6 PASTARÄTTER ATT ÄLSKA Enkla pastarätter är
de bästa vardagshjältarna! Vi bjuder på snabba, prisvär
VARDAG RAVIOLI MED GRÖN ÄRTPESTO 4 PERSONER / 15
MIN INGREDIENSER 250 g tinade frysta gröna ärtor 1 kruka basilika 1 dl finriven ost t ex parmesan 1 dl hackade nötter t ex pistage- eller valnötter 500 g färsk fylld pasta, gärna med ostfyllning olivolja salt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR 1. Mixa ärtor, basilika, ost, nötter och ½ dl olja. Smaka av med salt och peppar. 2. Koka pastan nästan klar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spar ca 1 dl av kokvattnet. 3. Blanda pastan med ärtpeston och pastavattnet och värm. Lägg upp på tallrikar och ringla över olja. Riv gärna över extra parmesan. PUMPAPASTA MED VALNÖTTER OCH BRYNT SMÖR 4 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 800 g skalad och urkärnad butternutpumpa 2 vitlöksklyftor 2 msk olja 25 g smör 1 dl hackade valnötter 450 g stora pastasnäckor t ex lumaconi salt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR 1. Skär pumpan i små tärningar. Skala och hacka vitlöken. Fräs pumpa och vitlök i oljan 10–15 minuter eller tills pumpan är mjuk. Bryn smöret och rör ner valnötter. 2. Koka pastan nästan klar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spar ca 2 dl av kokvattnet. Mosa pumpan och rör ner pastavattnet och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt pastan och låt koka ihop till en krämig pasta. 3. Toppa med det brynta nötsmöret. 26 BUFFÉ #08/2022 TIPS Istället för nötter kan du använda solroseller pumpakärnor i peston. MISSA INTE Låt säsongens söta pumpor ta plats i en krämig pasta.
Buffé FYLL PÅ MED ENERGI Tipsen och knepen att ta
till när du behöver fylla på med god energi snabbt!
Buffé ICAs EGNA SIDOR Läs om Rosa Bandet och kallp
ressad juice på säsongens äpplen från Herrljunga.