Buffé 1
Buffé ALLA TALAR OM TALLDUNGEN Följ med till Öster
lens godaste matdestination och inspireras av höjdpunkte
Buffé BÄTTRE ÄN BULLAR! Ta kanelbullens dag till n
ästa nivå med allt från mjuk kaka med frosting till havr
Buffé 6 PASTARÄTTER ATT ÄLSKA Enkla pastarätter är
de bästa vardagshjältarna! Vi bjuder på snabba, prisvär
VARDAG ENKEL FRUTTI DI MARE 4 PERSONER / 30 MIN I
NGREDIENSER 1 nät blåmusslor ca 1 kg 1 schalottenlök 2 vitlöksklyftor ½–1 röd chili 3 msk olivolja 2 dl torrt vitt vin 1 burk tomater ca 390 g 2 tsk strösocker 350 g tinade frysta vannameiräkor 400 g linguine 1 kruka hackad bladpersilja salt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR 1. Skölj och rensa musslorna. Släng de som är trasiga. Är det någon som öppnat sig, knacka den försiktigt mot köksbänken. Stänger den sig inte så släng den. 2. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och finhacka chilin. 3. Fräs lök, vitlök och chili i 2 msk av oljan några minuter. Tillsätt vin och låt koka upp. Rör ner tomater och låt koka ca 5 minuter. Mosa tomaterna med en slev och smaka av med socker, salt och peppar. Stek räkorna i resten av oljan tills de får färg ca 2 minuter, krydda med 2 krm salt. Koka pastan nästan klar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spar 1 ½ dl av kokvattnet. 4. Tillsätt pastavattnet och lägg ner musslorna i tomatsåsen och sätt på lock. Koka ca 1–2 minuter tills musslorna öppnar sig. Rör ner pastan och toppa med räkorna och persilja. Servera gärna med citronklyftor. Perfekt pasta Saltmängd: 10 g (ca 2 tsk) per liter vatten. Al dente: Koka pastan 2 minuter kortare än angiven tid på förpackningen. Använd pastavattnet: Spar lite av det stärkelserika vattnet som pastan kokat i och tillsätt i pastarätten för en krämigare konsistens. 27 BUFFÉ #08/2022
Buffé FYLL PÅ MED ENERGI Tipsen och knepen att ta
till när du behöver fylla på med god energi snabbt!
Buffé ICAs EGNA SIDOR Läs om Rosa Bandet och kallp
ressad juice på säsongens äpplen från Herrljunga.