Buffé 1
Buffé ALLA TALAR OM TALLDUNGEN Följ med till Öster
lens godaste matdestination och inspireras av höjdpunkte
Buffé BÄTTRE ÄN BULLAR! Ta kanelbullens dag till n
ästa nivå med allt från mjuk kaka med frosting till havr
Buffé 6 PASTARÄTTER ATT ÄLSKA Enkla pastarätter är
de bästa vardagshjältarna! Vi bjuder på snabba, prisvär
VARDAG CANNELLONI MED SPENAT, SVAMP OCH RICOTTA 4
PERSONER / 45 MIN INGREDIENSER TIPS Har du någon annan smakrik ost hemma? Använd den istället för cheddar. 400 g tinad fryst bladspenat 1 msk smör 2 krm riven muskotnöt 500 g svamp t ex kantarell eller champinjon 3 msk olivolja 250 g ricotta 200 g färska lasagneplattor 2 msk riven parmesan salt, svartpeppar Ostsås 2 msk smör 2 msk vetemjöl 3 dl mjölk (3 %) 2 dl finriven cheddarost 2 dl grädde eller crème fraiche GÖR SÅ HÄR 1. Ostsås: Smält smöret i en kastrull. Rör ner mjölet. Vispa långsamt ner mjölken och vispa till en slät sås. Låt koka 1–2 minuter under vispning. Ta från värmen och rör ner ost, grädde, ½ tsk salt och 1 krm peppar. 2. Sätt ugnen på 225 °C. Fräs spenaten i smöret tills all vätska kokat bort. Krydda med muskot, salt och peppar. Ansa och hacka svampen grovt. Fräs svampen i olja tills den får lite färg. Blanda svampen med spenat och ricotta. Smaka av med salt och peppar. 3. Lägg lite av ostsåsen i botten på en smord ugnssäker form, ca 30 x 40 cm. Fördela fyllningen på lasagneplattorna och rulla ihop och lägg i formen. Fördela resten av såsen över. Toppa med parmesan och ställ in i mitten av ugnen ca 20 minuter, tills de är gyllene. Servera gärna med en grönsallad. 31 BUFFÉ #08/2022
Buffé FYLL PÅ MED ENERGI Tipsen och knepen att ta
till när du behöver fylla på med god energi snabbt!
Buffé ICAs EGNA SIDOR Läs om Rosa Bandet och kallp
ressad juice på säsongens äpplen från Herrljunga.