Buffé 1
Buffé ALLA TALAR OM TALLDUNGEN Följ med till Öster
lens godaste matdestination och inspireras av höjdpunkte
Buffé BÄTTRE ÄN BULLAR! Ta kanelbullens dag till n
ästa nivå med allt från mjuk kaka med frosting till havr
Buffé 6 PASTARÄTTER ATT ÄLSKA Enkla pastarätter är
de bästa vardagshjältarna! Vi bjuder på snabba, prisvär
Buffé FYLL PÅ MED ENERGI Tipsen och knepen att ta
till när du behöver fylla på med god energi snabbt!
Buffé ICAs EGNA SIDOR Läs om Rosa Bandet och kallp
ressad juice på säsongens äpplen från Herrljunga.
SOFIAS SPANING päronperfektion Säsongens söta, sa
ftiga päron gör sig utmärkt i en bubblig spritz! Här smaksätter jag med färsk mynta för extra friskhet. RECEPT SOFIA NILSSON STYLING ELISABETH JOHANSSON FOTO SUSANNA BLÅVARG Vill du se fl er av Sofi as spaningar? Eller letar du efter ännu mer inspiration? Följ @tidningenbuffe på Instagram. PÄRONDRINK MED MYNTA 6 GLAS / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 500 g päron 1 ½ dl strösocker ½ dl färskpressad citronjuice 1 kruka mynta 1 fl aska mousserande vin 750 ml is och päronskivor att garnera med GÖR SÅ HÄR TIPS Gör extra mycket päronsockerlag och spä till saft eller använd i drinkar eller bål. TÄVLA OM BOKEN MACKOR Maila svar och adress till buffe@studiobon.com med ämnesraden “Mackor” eller posta dem till Bufféredaktionen, Studio Bon, Ringvägen 123, 116 61 Stockholm, märk med “Mackor”. Vi behöver ditt bidrag senast 30 september. Vi drar tio vinnare som kontaktas via post. Rätt svar presenteras i nästa nummer. 1. Vilket datum infaller Äpplets dag? A 23 september B 24 september C 25 september 2. Vilken kaffedryck förknippas med Thessaloníki? A Cappuccino B Americano C Frappé 1. Skär päronet i små bitar och lägg i en kastrull med socker, 3 dl vatten och 3. Var hittar man Talldungens Gårdshotell? A Skåne B Småland C Blekinge Rätt svar från Buffé #08: 1. Boltjärn blå 2. Tandpetare 3. 1800-talet Fullständiga tävlingsvillkor hittar du på ica.se/buffe/tavlingsvillkor Buffé #10 kommer 19–20 oktober. 39 BUFFÉ #08/2022 citronjuice. Låt koka upp och koka ca 10 minuter eller tills päronen kokat sönder lite. Mosa med slev och sila genom en silduk eller fi nmaskig sil. Låt svalna helt. 2. Fördela is, mynta och päronsockerlagen i 6 glas. Toppa med mousserande vin och päronskivor. Sofia Nilsson, receptkreatör