Nöjesnytt Växjö 1
Nöjesnytt Växjö FIDDES NATTBOK
Nöjesnytt Växjö
Nöjesnytt Växjö MÅNADENS PROFIL:
VIKTOR HALLBERG CHEFAR PÅ TAKBAREN H ögst upp i P
M:s nybyggda gastrohotell huserar barchefen Viktor Hallberg i sin minst sagt imponerande Takbar. Viktor, som har jobbat på PM & Vänner sedan 2010, har gått vägen via kockyrket till att numera brinna för det som han nu fått chansen att förverkliga: att skapa smaker och kombinationer i form av makalösa drinkar och cocktails. Planerna på en takbar har växt fram gradvis under byggprocessen av gastrohotellet och nu är konceptet klart. – Vi ville inte kalla det för en skybar, vi ligger visserligen högst upp, men det är ändå bara fem våningar, säger Viktor apropå namnvalet. Nere i restaurangen blir det naturligt fokus på vin och öl och uppe hos oss blir det fokus på cocktails och drinkar, säger Viktor. Även om man naturligtvis kan beställa en vanlig GT vill vi göra något annorlunda också. Därför har vi börjat experimentera med fatlagrade cocktails. Det är en trend som kommit de senaste åren där man blandar drinkar och lagrar dem på whiskyfat och på så sätt bygger nya smakkaraktärer. Fatet tillför allting någonting och det ger drinkarna ett helt annat liv. Det är ett otroligt spännande och roligt sätt att jobba med sprit på och det kan ge upphov till helt andra smakdimensioner än man är van vid. Viktor påpekar att Takbaren på intet sätt bara är till för hotellets gäster. Tanken är att alla som vill ska kunna komma och att det ska bli ett ställe med skönt barhäng. – Vi har ju ingång till Takbaren från restaurangen. Man tar hissen och är uppe på några sekunder. Förutom fantastiska drinkar har vi naturligtvis ett bra utbud av både vin och öl, även om det inte kan mäta sig med det som finns i restaurangen. I dagarna har man även köpt in en Steinway-flygel till Takbaren och det är inte meningen att den ska stå där och damma. Tankar finns på pianobarkvällar och andra evenemang, allt för att skapa den perfekta stämningen. – Jag hoppas att folk kommer att lägga märke till att vi tänkt ett steg längre när det gäller i princip allt vi gör – från vilken is och vilka glas vi använder till hur vi blandar drinkarna. Nu har vi fått chansen att göra allting från grunden och få det precis som vi vill ha det. Det har vi fått och det känns jäkligt bra. I TEXT: OLA KARLSSON FOTO: MARKUS CRÉPIN SUNDSTRÖM
Nöjesnytt Växjö MODE
Nöjesnytt Växjö STUDENTLIV
Nöjesnytt Växjö TEKNIKPRYLAR
Nöjesnytt Växjö NOTISER
Nöjesnytt Växjö DIGILISTAN BY NÖJESNYTT
Nöjesnytt Växjö SERIER