Månadens skörd maj 1
Grön potatissallad Underbart god potatissallad dä
r mjuk potatis möter krispig isbergssallat och stekt majs som blandas med en smakrik dressing med dijonsenap och oregano. En potatissallad att njuta av vid många grilltillfällen. PORTIONER: 4 | TID: UNDER 45 MINUTER | MEDEL | Sallad 900 g färskpotatis 1 röd paprika 1 förp (à 150 g) majskorn 1 msk olja 2 vitlöksklyftor ½ tsk spiskummin 1 krm cayennepeppar 1 krm salt ½ isbergssallatshuvud Dressing ½ isbergssallatshuvud 20 g persilja 1 msk dijonsenap 1 msk citronsaft 1 tsk torkad oregano 1 dl majonnäs salt och peppar 1. Sallad: Koka potatisen mjuk i saltat vatten. 2. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar och häll av majsen. Stek majs och paprika i oljan i en stekpanna, tills majsen får lite färg, pressa i vitlöken och stek 1 minut till. Tillsätt spiskummin, cayennepeppar och salt. Ta av stekpannan från värmen. Låt svalna. 3. Skär isbergssallaten i stora bitar. 4. Dressing: Skär sallaten och persiljan i grova bitar. Mixa alla ingredienser till dressingen slätt och smaka av med salt och peppar. 5. Dela eventuellt potatisen om den är stor. Blanda potatisen med paprikan, majsen och dressingen. Vänd ner isbergssallaten och servera. Det finns 181 recept när du söker på grillspett på ica.se/recept | CA 29:-/PORTION 12 04/2023 MÅNADENS SKÖRD cirka 185 gram grönsaker per portion