Månadens skörd maj 1
Öka grönsaksgrammen genom Grekisk potatis- och vi
tlöksröra | CA 11:-/PORTION 500 g potatis 6 vitlöksklyftor 2 msk olivolja 1 dl olivolja 1 dl kokvatten från potatisen 1 msk rödvinsvinäger ½ tsk salt peppar 20 g färsk gräslök Till servering Grillat bröd eller grillade grönsaker 1. Skala potatisen, skär den i bitar. Koka potatisen mjuk. 2. Skala och pressa vitlöken i en kastrull tillsammans med 2 msk olivolja. Fräs tills vitlöken är gyllenbrun. 3. Häll av potatisen, men spara 1 dl av kokvattnet. Låt potatisen ånga av och pressa den med en potatispress ner i en bunke. att servera grillade grönsaker till! Denna grekiska röra, eller skordalia som det också kallas, är gjord av potatis och med mycket vitlök som får smaklökarna att ropa efter mera. Passar perfekt till grillat bröd eller grillade grönsaker. PORTIONER: 8 | TID: 45 MINUTER | MEDEL | 4. Vispa ner vitlöken tillsammans med 1 dl olivolja. Spä eventuellt med lite varmt vatten från potatiskoket. Tillsätt vinäger, salt och smaka av med peppar. 5. Hacka gräslöken och vänd ner. MÅNADENS SKÖRD 04/2023 15 cirka 6 gram grönsaker per portion