Månadens skörd maj 1
Rostad färskpotatis med sparris och mozzarella At
t koka potatis för att sedan rosta den ger dig något alldeles extra att servera. Här får även sparris, mozzarella, olivolja och vitlök vara med i ugnen. Pinjenötter och saft från grillad citron gör rätten komplett. PORTIONER: 4 | TID: UNDER 60 MINUTER | MEDEL | | CA 39:-/PORTION 900 g färskpotatis 250 g färsk grön sparris 2 förp (à 125 g) mozzarella 2 msk olivolja salt och peppar 1 vitlöksklyfta 1 citron ½ dl pinjenötter eller solroskärnor färsk basilika 1. Sätt ugnen på 225 °C. 2. Koka färskpotatisen nästan klar. 3. Ansa och skär sparrisen i bitar. 4. Skär mozzarellan i små tärningar. Blanda osten med olivolja, paprikapulver, salt och peppar. Skala och riv vitlöken och vänd ner. Riv yttersta skalet från halva citronen och vänd ner. 5. Häll av potatisen och låt den ånga av en stund. Häll ut potatisen på en plåt och tryck till potatisarna, så att de krossas. Lägg sparrisen mellan potatisarna. Salta och peppra och fördela mozzarellan över all potatis. Dela citronen och lägg på plåten. Sätt in plåten högt upp i ugnen cirka 15 minuter eller tills mozzarellan börjat få färg, strö över pinjenötterna när cirka 5 minuter återstår. 6. Strö över färsk basilika, pressa över lite saft från citronen och servera. Passar perfekt till grillad lax! 16 04/2023 MÅNADENS SKÖRD cirka 60 gram grönsaker per portion