Månadens skörd maj 1
LAGA MED OSS Ris med kikärtor, räkor och sriracha
majonnäs Denna härliga risrätt med massor av grönsaker, som purjolök och knippmorötter, får fräsa tillsammans med vitlök i samma panna. Tillsätt kikärtor och räkor och ge rätten extra hetta med chilipulver och srirarchamajonnäs. PORTIONER: 4 | TID: UNDER 30 MINUTER | MEDEL | | CA 55:-/PORTION 1 liten purjolök (motsvarar ca 150 g) 4 knippmorötter 1 vitlöksklyfta 1 lime 1 förp kokta kikärtor (à 380 g) 2 förp räkor i lake (à 170 g) 3 msk olja 1 tsk chilipulver 2 förp smaksatt snabbris à 250 g (gärna mexikanskt expressris) salt och svartpeppar 250 ml srirachamajonnäs 65 g röda småblad Skölj, ansa och skiva Börja med att skölja, ansa och skiva purjolök och morötter i tunna sneda skivor. Skala och riv vitlöken och skär limen i klyftor. Låt vattnet rinna av Häll kikärtorna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av ordentligt. Låt även räkorna rinna av i ett durkslag eller en sil. Allt ska stekas Fräs purjolök, morötter och vitlök i olja i en stor stekpanna. Tillsätt kikärtor och chilipulver och låt steka i några minuter. Under tiden tillagar du riset enligt anvisningen på förpackningen. MÅNADENS SKÖRD 04/2023 7 Blanda allt och servera När riset är färdigt rör du ner det i grönsaksblandningen och vänder ner räkorna. Smaksätt med salt och peppar. Servera med srirachamajonnäs och limeklyftor och toppa med röda småblad! cirka 73 gram grönsaker per portion