2 5 6 10 11 6. Rosa Ostronskivling En vacker svam
p med rejält tuggmotstånd. Tappar knappt någon vätska alls vid tillagning, påminner lite om skinka i smaken. 7. Portabello Perfekt att fylla med godsaker som riven ost, skinka, lök, crème fraiche eller vad man tycker om, och baka i ugnen. Nötig och mustig smak. 8. Pioppino Har en ganska mild smak. Den passar utmärkt att helstekta eller skiva ner i risotto. Används bl.a. i misosoppa. 9. Shiitake Den klassiska svampen i det japanska köket! Den har en kraftig smak och passar att ha både i soppor och stuvningar. 10. Kejsarhatt En typ av kotlettsvamp som har mer tuggmotstånd. Passar utmärkt att skära i lite tjockare skivor och grilla, panera eller steka. Smaken är mild. 11. Korallsvamp Både vacker och välsmakande. Den påminner om den gula kantarellen i smaken, och behåller sin form vid tillagning!