Recept från Östragärde Gård 7 lyxiga recept med r
åvaror från vår gård Gryta med stekt svamp och räkor Recept för 4 personer 100 g Kejsarhatt (skiva i långa bitar) 100 g Shiitake (dela i halvor) 100 g Gul ostronskivling (används hela) 200 g Räkor 1 st 3 st Morot 50 g Smör 4 st Sås 2 msk Champinjonsoja 1 tsk Socker 1 msk Grönsaksfond 1 msk Oxfond (Blanda ihop detta i en liten skål) Bryn smör i en stekpanna, häll i den pressade vitlöken och stek till den får gyllengul färg. Tillsätt all svamp och rör om. Häll i såsen och låt puttra 3-5 minuter, avsluta med att lägga i räkor, chili och morot. Servera med ris! Detta recept är gjort av Nong för Östragärde Gård Röda chilifrukter (ta ur kärnorna) Vitlöksklyftor, pressade Shiitakesoppa Recept för 4 personer 50 g Smör 1 st 1 st Gul lök 150 g Shiitake 8 dl Grädde Grönsaksbuljong lagerblad 1 knippe Persilja (litet) 2 dl Sherry Salt & peppar Chiliflingor Gör så här: Hacka löken och lägg i en gryta med hälften av smöret. Skiva (eller kör i mixer) Shiitaken men spara svampen i en skål. Repa persiljan och hacka bladen men spara stjälkarna. Fräs löken tills den blir mjuk, tillsätt sedan resten av smöret och Shiitaken och fräs till svampen får färg. När Shiitaken är något mjuka slå på grönsaksfonden och lägg i lagerblad och stjälkarna av persilja. Koka tillsammans cirka en timme. Tag upp lagerbladen och persiljestjälkarna och tillsätt grädden, smaka av med grädde, chiliflingor, sherry, salt & peppar. Krydda efter eget tycke och smak. Häll upp i skål servera med persilja! Smaklig måltid! Wokgryta med Shiitake Recept för 4 personer 200 g Strimlad biff 0.5 st Röd chilifrukt 2 msk Matolja 1 st 1 st 1 dl Vitlöksklyfta, pressad Morot Broccolibuketter, frysta 70 g Haricots verts 100 g Shiitake Salt Peppar 1. Fräs biffen i en stekpanna 2. Dela chilin och skrapa ur fröna 3. Värm 1 matsked solrosolja i en wok 4. Tillsätt vitlök och köttet och woka i cirka 3 minuter. 5. tillsätt 1 matsked olja i stekpannan och lägg i morot i tunna stavar, broccoli, haricots verts, svamp samt chilin. 6. Woka i cirka 3 minuter till. Servera ihop med ris eller bulgur, Smaklig måltid!!