Buffé SOMMAR – TREND/SMAK/DESTINATION
Buffé GRÖNSKANDE MIDSOMMAR!
MIDSOMMAR LÖKGALETTE 2 PAJER / ÖVER 60 MIN INGRED
IENSER 800 g färsk lök 250 g ricotta 1 dl hackad färsk timjan 1 uppvispat ägg salt, svartpeppar crema di balsamico och timjan att toppa med Deg 300 g kallt smör 5 dl vetemjöl 300 g 1 ½ dl grahamsmjöl 90 g 1 tsk salt ½ dl kallt vatten GÖR SÅ HÄR 1. Deg: Skär smöret i tärningar. Blanda smör, mjöl och salt till en smulig massa, gärna i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Täck degen med plastfolie och låt vila i kylen ca 30 minuter. 2. Skala och skiva löken tunt. 3. Sätt ugnen på 200° C. Dela degen i två bitar och kavla varje bit till en cirkel ca 35 cm i diameter mellan två bakplåtspapper. Lägg på plåtar och dra bort det översta pappret. 4. Bred ricottan på bottnarna men spara en kant, ca 3 cm, runtom. Fördela löken och timjan. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Vik över kanterna. Pensla kanterna med vispat ägg. 5. Grädda en galette i taget i mitten av ugnen 20–25 minuter tills den får fin färg. Toppa galetten med balsamico och gärna färsk timjan. KALL POTATISSALLAD 8 PERSONER / 15 MIN INGREDIENSER 2 kg kall kokt potatis 1 dl finskuren gräslök 5 dl crème fraiche ½ dl majonnäs 3 tsk dijonsenap 1 msk rörsocker ½ tsk salt 2 krm svartpeppar finskuren gräslök att toppa med GÖR SÅ HÄR 1. Skär potatisen i bitar. Rör ihop övriga ingredienser. Vänd ner potatisen och toppa med extra gräslök. 16 BUFFÉ #06–07/2020 TIPS! Har du crème fraiche eller färskost hemma? Använd det istället för ricotta.
Buffé BUFFÉ 25 ÅR
Buffé BURGARE MED KARAKTÄR
Buffé GALEN I GLASS
Buffé MATSKOLA
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SOFIAS SPANING