Buffé SOMMAR – TREND/SMAK/DESTINATION
Buffé GRÖNSKANDE MIDSOMMAR!
MIDSOMMAR GRILLAD GRÖN SPARRIS MED ÄGGOCH ÖRTVINÄ
GRETT 8 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 3 knippen grön sparris à 250 g salt, svartpeppar, olivolja Ägg- och örtvinägrett 4 ägg 1 dl olivolja ½ dl äppelcidervinäger 2–3 dl hackade örter t ex persilja, gräslök och dill 1 finhackad schalottenlök GÖR SÅ HÄR 1. Ägg- och örtvinägrett: Hårdkoka äggen. Spola kallt och skala äggen. Smula grovt. Rör ihop övriga ingredienser och vänd ner smulat ägg, ¾ tsk salt och 2 krm peppar. 2. Bryt ev av den nedre delen på sparrisen. Grilla eller stek sparrisen i lite olja på hög värme 2–3 minuter tills den får färg. Krydda med ½ tsk salt och 2 krm peppar. Ringla vinägretten över sparrisen och servera direkt. LINGONSILL MED PEPPARROT 6–8 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 2 rödlökar 3 dl vitvinsvinäger 2 dl konc lingondryck ½ dl strösocker 1 tsk salt 5 cm pepparrot 2 förp inläggningssill à 420 g 1 dl tinade frysta lingon GÖR SÅ HÄR 1. Skala och skiva löken. Koka upp vinäger, lingondryck, socker, lök och salt. Ta från värmen och låt svalna helt. 2. Skala och skiva pepparroten. Skölj sillen och skär ev i bitar. Varva pepparrot och sill i en väl rengjord burk med lock. Häll över lagen och sätt på locket. Ställ i kylen 1–2 dygn. Toppa med lingon vid servering. TIPS! Servera gärna sillen med knäckebröd, crème fraiche och riven pepparrot. Kall potatissallad med gräslök. 17 BUFFÉ #06–07/2020 BUFFÉ #02/2020
Buffé BUFFÉ 25 ÅR
Buffé BURGARE MED KARAKTÄR
Buffé GALEN I GLASS
Buffé MATSKOLA
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SOFIAS SPANING