Buffé SOMMAR – TREND/SMAK/DESTINATION
Buffé GRÖNSKANDE MIDSOMMAR!
MIDSOMMAR VALNÖTTER I FLÄDERSIRAP CA 2 DL / ÖVER
60 MIN INGREDIENSER 3 dl konc fl ädersaft 100 g valnötter GÖR SÅ HÄR 1. Koka fl ädersaften i en kastrull tills hälften återstår. Rör ner valnötter. Häll upp på väl rengjord burk med lock. Låt stå minst 1 dygn före servering. Servera en härlig bricka med ostar, kex, valnötter i fl ädersirap och en söt rosmarinhonung. Receptet hittar du på buffe.se. SURDEGSFORMBRÖD 1 BRÖD / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 5 dl ljummet vatten 150 g vetesurdeg 10 g färsk jäst 2 dl solroskärnor 4 dl vetemjöl 240 g 9 dl dinkelmjöl fullkorn 495 g 1 msk salt GÖR SÅ HÄR 1. Rör ihop vatten, surdeg och jäst i en bunke. Tillsätt solroskärnor, vetemjöl, dinkelmjöl och salt och knåda tills degen släpper från kanterna. Lägg i en stor oljad brödform som rymmer minst 2 liter. Täck med plastfolie och låt jäsa i kylskåp över natten 10–12 timmar. 2. Ta ut brödet och låt jäsa 1 timme i rumstemperatur. 3. Sätt ugnen på 200° C. Grädda i nedre delen av ugnen 50–60 minuter. Känn med en sticka att brödet är klart. Låt svalna några minuter och stjälp ur formen. Låt svalna på galler. 18 BUFFÉ #06–07/2020 F L E R E R C E P T H I T T A R D U P Å B U F F E . S E
Buffé BUFFÉ 25 ÅR
Buffé BURGARE MED KARAKTÄR
Buffé GALEN I GLASS
Buffé MATSKOLA
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SOFIAS SPANING