Buffé SOMMAR – TREND/SMAK/DESTINATION
Buffé GRÖNSKANDE MIDSOMMAR!
MIDSOMMAR TIPS! Har du bara en tårtform? Gör en t
årtbotten, alltså halva satsen, i taget. RÅG- OCH MANDELTÅRTA MED JORDGUBBAR OCH RABARBER 8–10 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER Bottnar 100 g sötmandel 200 g danskt rågbröd 6 ägg 2 ½ dl rörsocker 1 tsk bakpulver smör till formen Råsyltad rabarber 500 g rabarber 5 dl vatten 5 dl socker Till servering 6 dl vispgrädde 50 g hackad mörk choklad (70 %) 500 g färska jordgubbar GÖR SÅ HÄR 1. Bottnar: Sätt ugnen på 225° C. Smörj 2 formar med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. 2. Mixa mandlar och rågbröd till ett grovt mjöl i matberedare. Separera äggen och lägg vitor i en bunke och gulor i en annan. Vispa gulor och socker vitt och fluffigt. 3. Blanda det mixade brödet med bakpulver och vänd ner i äggvispet. Vispa äggvitorna fluffigt och vänd ner. 4. Fördela smeten i formarna. Grädda i mitten av ugnen ca 12 minuter. Känn med en sticka att kakan är färdig i mitten. Låt svalna. 5. Råsyltad rabarber: Ansa och skär rabarbern i tunna skivor och lägg i en bunke. Koka upp vatten och socker. Låt koka 1–2 minuter. Häll den varma sockerlagen över rabarbern. Täck med plastfolie och låt svalna. Låt stå i kylen minst 4 timmar före servering. 6. Vispa grädden fluffig. Ansa och skär jordgubbarna i mindre bitar. Sila rabarbern och spar gärna lagen. Varva bottnar med rabarber, grädde och jordgubbar. Toppa med chokladen. TIPS! Använd lagen från rabarbern som saft. Späd med lite kallt vatten och servera. 19 BUFFÉ #06–07/2020
Buffé BUFFÉ 25 ÅR
Buffé BURGARE MED KARAKTÄR
Buffé GALEN I GLASS
Buffé MATSKOLA
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SOFIAS SPANING