Buffé SOMMAR – TREND/SMAK/DESTINATION
Buffé GRÖNSKANDE MIDSOMMAR!
Buffé BUFFÉ 25 ÅR
Buffé BURGARE MED KARAKTÄR
HAMBURGARE ”Nördarna gör min färsblandning. Har m
an inte tid så kan man köpa samma mängd högrevsfärs.” HIGH FIVE SMASH BURGER 4 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 1 sats egenmald färs eller 750 g högrevsfärs 2 hela saltgurkor 4 skivor Svarta Sara eller lagrad cheddar 4 skivor burgarcheddar 4 hamburgerbröd 1 dl rostad lök salt, svartpeppar Tryffelaioli 1 kokt skalad potatis 1 skalad vitlöksklyfta 1 tsk dijonsenap 1 tsk färskpressad citronjuice 1 ägg ½ dl olivolja 1 ½ dl neutral matolja tryffelolja Karamelliserad lök 2 msk talg eller smör 2 dl finhackad lök GÖR SÅ HÄR 1. Dela upp färsen i 8 delar och rulla till bollar. Ställ i kylen 1 timme. 2. Tryffelaioli: Lägg potatis, vitlök, senap, citronjuice och ägg i en mixer. Mixa slätt och tillsätt olivolja och matolja i en tunn stråle och mixa till en tjock majonnäs. Smaka av med tryffelolja, salt och peppar. 3. Karamelliserad lök: Stek löken i talgen på svag värme 15–20 minuter tills den är karamelliserad. Smaka av med salt och peppar. 4. Skär saltgurkan i skivor. 5. Värm två stora stekpannor på hög värme. Lägg 4 bollar i varje stekpanna och tryck ut dem med en tyngd eller botten på en liten kastrull. Krydda med salt och peppar runtom. Vänd efter 1 minut och lägg på 1 skiva ost på varje burgare direkt. Stek ytterligare 1 minut. Lyft över burgarna i en ugnsform eller på en skärbräda. Rosta bröden. 6. Bred tryffelaiolin på bröden. Lägg gurkan på botten och toppa med dubbla burgare. Lägg på karamelliserad lök och rostad lök och lägg ihop. TIPS! Vill du tillaga din burgare på grillen? Använd en gjutjärnspanna och ställ på grillgallret. 27 BUFFÉ #06–07/2020
Buffé GALEN I GLASS
Buffé MATSKOLA
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SOFIAS SPANING