Buffé SOMMAR – TREND/SMAK/DESTINATION
Buffé GRÖNSKANDE MIDSOMMAR!
Buffé BUFFÉ 25 ÅR
Buffé BURGARE MED KARAKTÄR
Buffé GALEN I GLASS
GLASS LEMON MERINGUE PIE-GLASS 8–10 PERSONER / ÖV
ER 60 MIN INGREDIENSER 5 dl vispgrädde 1 burk sötad kondenserad mjölk ca 400 g 2 dl lemon curd 2 msk färskpressad citronjuice krossade maränger till servering GÖR SÅ HÄR 1. Vispa grädden fluffig. Vispa ihop kondenserad mjölk, 1 dl lemon curd och citronjuice. Vänd ner grädden och häll smeten i en form. Rör ut resten av lemon curden med lite vatten om den är fast. Ringla över glassmeten. 2. Ställ i frysen minst 6 timmar. Servera i skålar och toppa med krossad maräng. MANGO- OCH YOGHURTGLASS MED ROSTAD KOKOS 4–6 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 3 dl tjock yoghurt (10 %) 250 g fryst mango 3 msk flytande honung rostad kokos att toppa med GÖR SÅ HÄR 1. Mixa yoghurt, mango och honung slätt. Ställ i frysen minst 2 timmar. Lägg upp i glas eller skålar och toppa med kokos. HALLON- OCH GRAPEFRUKTSORBET 4–6 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 500 g frysta hallon 1 dl strösocker 2 dl färskpressad grapefruktjuice 1 äggvita GÖR SÅ HÄR 1. Koka upp hallon och socker. Mixa slätt och sila. Låt svalna. 2. Blanda hallonpurén med grapefruktjuice. Vispa äggvitan till ett vitt skum och blanda ner. 3. Kör i glassmaskin och ställ i frysen. Servera gärna i urgröpta grapefruktskal. TIPS! Ingen glassmaskin? Frys in 1–2 timmar och mixa sedan. 31 BUFFÉ #06–07/2020
Buffé MATSKOLA
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SOFIAS SPANING