Buffé SOMMAR – TREND/SMAK/DESTINATION
TREND Aktuellt BOKTIPS Glass på italienska FÖRST
KOM KÄRLEKEN till glassen, sedan kom kärleken till varandra. Paret Hanna och Angelo Scarfò träffades på Gelato University i Bologna. Efter en tid tog de med sin kärlek och sina glasskunskaper till Ålsten utanför Stockholm där de sedan 2014 driver den lilla glassbaren Gelato Scarfò. Nyfiken på hur glassen smakar? I boken Gelato delar de med sig av cirka 30 recept på allt från gelato och sorbet till kalla desserter som tartufo och glasstårta. Missa inte tävlingen om boken på sidan 39. SPÄNNANDE RESTAURANGKONCEPT, INNOVATIVA technyheter, inspirerande kokböcker och underhållande podcasts: Buffé gör en omvärldscheck och undersöker vad som trendar i matvärlden just nu. ”Vi kanske är isolerade, men tillbringar vi tid med oss själva? Här får man möjlighet att göra det ...” – Linda Karlsson om sin utomhusrestaurang Bord för en i Ransäter som tar emot en gäst om dagen, via CNN. Den blomstertid nu kommer ROS, SYRÉN, GURKÖRT, skogsviol och krasse. Ätbara blommor kan användas både som smaksättning, till exempel av socker och smör, och som garnityr. En person som tagit den blomstrande trenden ett steg längre är den amerikanska kocken Loria Stern. Med hjälp av blommor från sin egen trädgård i Kalifornien skapar hon de vackraste tårtorna, drömmarna (de spröda småkakorna) och till och med egengjord pasta. Nyfiken på hur det kan se ut när mat förvandlas till en blomstrande sommaräng? Spana in @loriastern på Instagram! TRE FRÅGOR Missa inte Rebecca på Instagram: REBECCA GUVE Surdegsexpert @acrumbonyou Berätta om din passion för surdeg! – Kärleken mellan mig och surdegsbaket har inte alltid varit ömsesidig. Men ger man något allt av sig själv, all sin ångest, all sin kärlek, alla sina skratt och sina tårar, så blir man ett till slut. Känslan av att med hjälp av tid och kärlek kunna skapa något på bara tre ingredienser är överväldigande. Varför bör man baka surdegsbröd? – Jag tror att det för oss idag är viktigt att få arbeta med våra händer och inte bara scrolla i våra telefoner. Att baka med surdeg är ju ett hantverk. Och så som vi alltid har bakat, innan den industriella jästen kom. Förutom att surdegsbröd har en fantastiskt god, fyllig och djup smak så är det även snällare mot våra magar. Vad är hemligheten bakom det perfekta surdegsbrödet? – För mig var det viktigt att förstå vikten av alla steg till det färdiga brödet. Varför man vill att surdegen ska bubbla, varför man tillsätter saltet när man tillsätter det, varför man jäser det i kyl och så vidare. Ge det tid och kärlek. Läs på, fråga, öva. Ha tålamod, underskatta inte ett bra mjöl och baka gärna i en gryta om du är nybörjare. 8 BUFFÉ #06–07/2020
Buffé GRÖNSKANDE MIDSOMMAR!
Buffé BUFFÉ 25 ÅR
Buffé BURGARE MED KARAKTÄR
Buffé GALEN I GLASS
Buffé MATSKOLA
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SOFIAS SPANING