Maxikökets Broschyr 1
Tidigare Maxiköksfavoriter! Laxgryta med saffran
1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 röd paprika 800 g fast potatis 2 msk neutral rapsolja 3 msk ICA I love eco tomatpuré 0,5 g saff ran 4 dl vatten 2 msk vitvinsvinäger 2 tsk salt 2 1/2 dl vispgrädde 4 portioner Pacifi c lax (á 125 g) 1 apelsin 1 kruka bladpersilja 1. Tina fi sken. 2. Skala lök och vitlök. Strimla löken och fi nhacka vitlökarna. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Skölj potatisarna och skär dem i bitar. 3. Fräs lök, vitlök, paprika och potatis i olja i en stor kastrull i 2 minuter. 4. Tillsätt tomatpuré, saff ran, vatten, vinäger och salt. Sjud på svag värme under lock tills potatisen nästan är mjuk, ca 10 minuter. 5. Rör ner grädden och sjud ytterligare några minuter tills potatisen är mjuk rakt igenom. 6. Skär laxen i fyrkanter ca 3 x 3 cm. 7. Riv det yttersta av apelsinskalet och spara det till serveringen. Pressa saften ur apelsinen och tillsätt den i grytan. 8. Lägg i laxen och låt den sjuda på svag värme ca 3-4 minuter under lock eller tills laxens innertemperatur är 54°C. 9. Hacka persiljan. 10. Servera fi skgrytan toppad med persilja och apelsinskal. 4 portioner Medel Tid: 30 minuter Nasi goreng med skogssvamp och grönkål Omelett: 2 tsk rapsolja 4 ägg 1 dl vatten 2 krm salt Nasi Goreng: 2 förp (à 125 g) Uncle Ben’s Boil in bag Vildrismix 200 g grönkål 1. Tina svampen. 2. Omelett: Sätt ugnen på 175°C. 3. Smörj en ugnsform med olja. Rör ihop ägg, vatten och salt och häll i formen. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills omeletten har stelnat. 4. Nasi goreng: Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. 5. Riv grönkålsbladen i mindre bitar och hacka stjälkarna. 6. Skala och hacka löken och vitlökarna. Skala och riv ingefäran. Hacka persiljan. 7. Fräs lök, vitlök och ingefära i olja i en stekpanna i 2 minuter. 8. Häll i svampen och stek ytterligare i 2 minuter. 9. Tillsätt riset och grönkålen och stek i 3 minuter. 10. Smaksätt med soja. 11. Skeda upp omeletten och toppa på riset. 12. Strö över persilja. 13. Servera eventuellt med mer soja. 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 3 cm ingefära 20 g färsk persilja 2 msk rapsolja 1/2 förp (à 250 g) fryst svampmix 1 msk Mrs Cheng soja, japansk 4 portioner Medel Tid: 45 minuter