Interflora 1
• HELA DENNA TIDNING ÄR EN ANNONS FRÅN INTERF LOR
A • VÅREN ÄR FULL AV HÖGTIDER – MORS DAG, DOP, STUDENT OCH KONFIRMATION. FIRA MED FEST OCH BRILJERA MED EN VACKER HEMBAKAD BLOMSTERTÅRTA! KRE ATÖR ANNA RASMUSSEN FOTO JENNIFER BORGE Placera först blommorna glest över tårtan, fyll sedan på tills du är nöjd! BJUD PÅ EN BLOMSTRANDE SOMMARTÅRTA M ånga högtidliga händelser i livet är förknippade med traditioner, men det gäller inte bjudningarna efteråt. Då gör man lite som man vill – att fira med eftermiddagsfika går lika bra som att bjuda på buffé. Säsongens skira växtlighet bjuder frikostigt på utsmyckning till festen. Fyll vaser med vårens och försommarens väldoft, men passa på att ta blomsterprakten ett steg längre – överraska med en tårta dekorerad med ätbara blommor! GÖR TÅRTAN I MÅNGA LAGER Det är viktigt att blommorna är obesprutade, så plocka dem helst i din egen trädgård. Exempel på ätbara sorter är violer, penséer, syren, ros, fläderblomma, gurkört, lavendel och gullviva. Extra festligt blir det med en hög tårta. Baka två sockerkaksbottnar, skär var och en i två delar så att du får totalt fyra lager att varva med fyllning På interflora.se hittar du receptet på vår sockerkaksbotten. Där kan du också se mer av den vackra försommartårtan samt annat blommigt och ätbart. ● Stansa ut minibottnar med ett glas, varva med fyllning och dekorera! VÅGA DEKORERA KREATIVT OCH SPÄNNANDE 1. Förbered en fyllning. Vispa 5 dl grädde med 3 dl mascarpone till en fluffig fast kräm. Smaksätt hälften med jordgubbssylt, körsbärsmarmelad eller hemlagad rabarberkompott. 2. Varva tårtbottnarna med smaksatt fyllning och färska bär. Inte för mycket, tårtan kan lätt bli instabil och börja luta. 3. Bred ett lager av grädde- och mascarponeblandning på toppen av tårtan samt på sidorna. Använd helst en tårtspatel som är lång och vinklad så går det lätt och blir snyggt. 4. Skiva jordgubbarna. Fördela dem på toppen, lite ovanpå varandra. Lägg på färska hallon. Undvik att jobba i mönster, våga dekorera assymetriskt. Det ser kreativt och spännande ut. 5. Fyll ut tomrummen med ätbara blommor, som viol och syren. Först glest över hela tårtan, fortsätt i omgångar tills du är nöjd. 6. Dekorera tårtans sidor. Plocka isär kronbladen från en ätlig blomma och tryck fast dem ett och ett, tillsammans med hela violer, penséer och syrenblommor. IN T E R F L O R A IN S P IR A T I O N S M A G A S IN # 1 / 2 0 2 0 3