Maxikökets Broschyr 3/2023 1
Med smak av påsk Minipavlova med sesam och mango
2 msk sesamfrön 2 msk riven kokos 3 äggvitor 2 dl råsocker 1 tsk ättiksprit (12%) 2 mango 4 passionsfrukter 3 dl vispgrädde 1 dl crème fraiche 8 portioner Medel Tid: Över 60 minuter 1. Sätt ugnen på 125°C. 2. Rosta sesam och kokos i en torr panna. Låt svalna. Mortla eller mixa till lite mindre smul. 3. Vispa äggvitorna i en rostfri ren bunke till ett skum med elvisp. Tillsätt socker, lite i taget, och ättikan. Vispa till en fast maräng 3–4 minuter. 4. Vänd ner hälften av sesam- och kokossmulet. Klicka ut 8 runda maränger på en bakpappersklädd plåt. 5. Sätt in i mitten av ugnen och sänk till 100°C. 6. Grädda ca 1 ½ timme. Ta ut och låt svalna. 7. Skala och skär mangon i bitar. Gröp ur passionsfrukterna. 8. Vispa grädde och crème fraiche fluffigt. Toppa marängerna med vispet, mango, passionsfrukt och sesam- och kokossmulet.