Maxikökets Broschyr 3/2023 1
Maxiköket tipsar v 12 Svinn tips! Ifall du får ru
cola, Matiga våffl or med halloumi och chark Våff elsmet: 100 g smör 1 förp ICA halloumi eller grillost (à 200 g) 3 1/2 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 tsk strösocker 2 krm salt 4 dl mjölk smör eller matfett till våff eljärnet Topping: 1/2 förp (à 500 g) Fontana oliver 250 g körsbärstomater 1 förp (à 200 g) Philadelphia färskost (gärna gräslök) 1 förp (à 70 g) Zeta prosciutto di parma 65 g rucola Recept av Louise Johanss on, kock. 8 våffl or Medel Tid: Under 45 minuter tomater, chark och oliver över så pass ar det perfekt i en sall ad nästa dag. 1. Våff elsmet: Smält smöret. Riv halva osten grovt på ett rivjärn (resten används vid serveringen). Blanda vetemjöl, bakpulver, socker och salt en skål. Tillsätt hälften av mjölken och rör till en klumpfri och tjock smet. Späd med resterande mjölk och rör i smör och ost. 2. Pensla våff eljärnet med lite smör före gräddning av första våffl an. Grädda våffl orna och lägg på galler, så håller de sig frasiga. 4. Topping: Häll av oliverna. Dela tomaterna. Rör färskosten mjuk. Servera våffl orna med tomater, oliver, färskost, parmaskinka, resten av halloumin och rucola.