Maxikökets Broschyr 3/2023 1
Maxiköket tipsar v 13 Svinntips! Den här rätten ä
r perfekt att servera dagen Nuggets med curryris och broccoli Mango chutneysås: 2 dl crème fraiche 1/2 dl mango chutney (original) 2 krm salt Curryris med broccoli: 8 dl vatten 2 tsk curry 2 grönsaksbuljongtärningar 2 förp boil in bag jasminris (à 125 g) 1 förp salladslök (à 125 g) 1 förp (à 500 g) Findus fryst broccoli 1 förp (à 300 g) Quorn vegonuggets 1 lime 4 portioner Medel Tid: Under 30 minuter efter som fried rice! Stek upp riset i lite olja, addera fisksås, limesaft, japansk soja och 2 ägg. Toppa gärna med koriander! 1. Tina broccolin. Sätt ugnen på 200°C. 2. Mango cutneysås: Blanda crème fraiche, mango chutney och salt. 3. Curryris med broccoli: Koka upp vatten, curry och smulade grönsaksbuljongtärningar i en stor kastrull. 4. Lägg rispåsarna i buljongen i kastrullen och sjud 10-15 minuter under lock tills riset är mjukt. 5. Tillaga nuggetsen enligt anvisningen på förpackningen. 6. Curryris med broccoli: Skär salladslöken i tunna skivor. 7. Ta upp, öppna rispåsarna och låt riset rinna av i en sil (spara buljongen som riset kokats i). 8. Häll broccolin i grönsaksbuljongen och sjud ca 2 minuter. Häll av buljongen, men spara 2 dl i en separat skål. Häll tillbaka riset och broccolin i kastrullen och vänd i salladslök. Späd med buljong om riset känns torrt. 9. Skär limen i klyftor. 10. Servera curryriset med nuggets och mango chutneysåsen och limeklyftor. Recept av Louise Johansson, kock.