Buffé 1
Buffé Louise Johanssons påskbuffé
Buffé RÅRAKA Vi gör den med spetskål och toppar me
d forellrom.
Buffé Prinsessportioner
Buffé PITA Baka egna, fluffiga pitabröd, ny smakup
plevelse utlovas.
Buffé FRUKOST Granola med smak av morotskaka – mås
te testas! SLUTLIGEN crunch! Hemmagjord granola med smak av morotskaka för våriga frukostar. TÄVLA OM BOKEN PLÅTMAT Maila svar och adress till bufferedaktionen@ica.se med ämnesraden “Tävling #03” eller posta dem till Bufféredaktionen, Truckgatan 15, 442 40 Kungälv, märk med “Tävling #03”. Vi behöver ditt bidrag senast 31 mars. Vi drar tio vinnare som kontaktas via post. Rätt svar presenteras i nästa nummer. 1. Vilken skala används för att mäta styrkan i chilipeppar? A Richterskalan B Scovilleskalan C Kelvinskalan 2. Vad heter kocken som bjuder på påskbuffé på sid 8? A Louise Johansson B Tina Nordström C Jessie Sommarström 3. Vilken färg har bäret havtorn? A Ljusblå B Orange C Ljusrosa MOROTSKAKEGRANOLA 7 DL / ÖVER 45 MIN INGREDIENSER 2 dl valnötter 2 dl grovt riven morot 5 dl havregryn ½ dl pumpakärnor ½ dl solroskärnor 1 ½ tsk malen kardemumma 3 tsk malen kanel 1 ½ tsk malen ingefära ½ krm muskotnöt, riven ½ tsk flingsalt 1 dl vatten 3 msk rapsolja 1 ½ msk honung GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 175°C. 2. Hacka valnötterna grovt. Riv morötterna grovt och blanda med havregryn, valnötter, pumpa- och solroskärnor. Tillsätt kryddor och flingsalt och blanda. 3. Värm vatten, rapsolja och honung tills honungen löst upp sig. Häll detta över de torra ingredienserna och blanda väl. 4. Häll ut på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 30–40 minuter tills granolan är torr och fått en gyllene färg. Rör runt 1–2 gånger under tiden. Låt svalna. Rätt svar från Buffé #02: 1. 45,9 kilo 2. Laos 3. 47 dagar före påsk Buffé #4 kommer 14–17 april Din åsikt är viktig! Tyck till om tidningen Buffé, scanna QR-koden. Fullständiga tävlingsvillkor hittar du på buffe.se/tavlingsvillkor 39 BUFFÉ #03/2025 RECEPT JULIA NORDFORS THIELEN STYLING ELSA LANSING FOTO JENNIE SMITH