Nöjesnytt Helsingborg 1
ROAD MAP De ska lyfta restaurangen på Dunkers Kri
stoffer Sköld, Isabell Seger och Felix Paradis blir nya krögare på Dunkers kulturhus. Foto: Emil Malmborg Ny favorit! Foto: Helena Grånefors I hjärtat av Helsingborg, på charmiga Maria Torg, har relativt nyöppnade Zoom Bar & Restaurang blivit en destination att räkna med för både mat- och nöjesälskare. Här bjuds du på en bred meny där klassiska rätter som toast skagen och fish & chips möter smakrika asiatiska wokrätter, allt tillagat med stor omsorg och passion. Men det är inte bara maten som imponerar – det fantastiska bemötandet från både personal och ägare gör besöket till en upplevelse. Med en varm atmosfär och genuin service ser teamet på Zoom till att du alltid känner dig välkommen och omhändertagen, oavsett om du är där för en avslappnad lunch eller en festlig kväll. Under veckodagarna har restaurangen öppet mellan 11 och 21, medan helgerna bjuder på en förlängd upplevelse. På fredagar och lördagar förvandlas Zoom Bar till en pulserande mötesplats, där DJ:s spelar från 23 till 03, vilket skapar en energifylld nattklubbskänsla. Det är ingen överraskning att Zoom Bar & Restaurang har seglat upp som en liten favvo hos oss på Nöjesnytts redaktion. Vi kan rekommendera ett besök – oavsett om du är ute efter en god middag, en välblandad drink eller en helkväll med vänner. Du hittar Zoom Bar & Restaurang på Norra Kyrkogatan 15 i Helsingborg. Felix Paradis, Isabell Seger och Kristoffer Sköld blir nya krögare på Dunkers kulturhus. Den restaurang som öppnar i december, efter en ombyggnad, kommer att vara mer tillgänglig och ha en tydlig hållbarhetsprofil. - Att skapa en destination där mat möter kultur är en stor och fantastisk möjlighet, säger en glad Felix Paradis som just fått besked om tilldelningsbeslutet. Restaurangen är en viktig del i den pågående förändringen av Dunkers kulturhus. Kulturhuset ska nästa år hysa både konsthall, museum och kulturskola, tre självständiga verksamheter med spets och kvalitet. Restaurangen ska spegla kulturhusets profil och ambitioner. - Restaurangen är den sista pusselbiten för att göra kulturhuset till en helhet. I samarbete med oerhört kunniga krögare vågar vi satsa på renovering av restaurangen. Så blir vi det självklara besöksmålet för Helsingborgarna och tillresta, säger Fredrik Öjbro, verksamhetschef på Helsingborgs konsthall och Dunkers scener. Kulturhusets restaurang ska passa besökare med både liten och stor plånbok, den ska kunna samspela med det som händer i kulturhuset och ska vara ett konkret exempel på stadens hållbarhetsarbete – det har varit viktiga krav i kulturförvaltningens upphandling av en ny restauratör. Svaret på det blir ett nordiskt bistrocafé. Felix Paradis, Isabell Seger och Kristoffer Sköld bygger sitt koncept på närproducerade råvaror, minskat matspill och en hållbar personalpolitik. De kommer också att erbjuda lunch för gymnasieungdomar. - För oss är det viktigt att kunna erbjuda något för alla, och att samtidigt väcka ett intresse för lokalt producerad mat. Vi odlar själva och vi strävar efter att bygga samarbeten med många olika lokala producenter, säger Isabell Seger. För Felix Paradis, Isabell Seger och Kristoffer Sköld som redan driver flera välrenommerade restauranger i Helsingborg, blir kulturhusets restaurang en efterlängtad möjlighet att låta maten samspela med kulturupplevelser. Rekordstort intresse för Skåne Foto: David Seitz Internationella medier visar ett ökat intresse för Skåne som besöksmål även under vintern. Det betyder också att efterfrågan på genuina upplevelser i vår region växer bland utländska besökare, tack vare de rekordmånga reportagen om allt från hälsoinriktade vinterupplevelser utomhus till avkoppling med god mat. Under den här vintersäsongen har Skåne haft fler utländska pressbesök än någonsin. Några exempel är Süddeutsche Zeitung, SØNDAG och Familie Journal som lyfter fram Skåne som en attraktiv vinterdestination med sådant som friska vandringar och skånska middagar framför brasan. Närmast väntar vi ett besök av brittiska The Times som vill prova den skånska kallbadskulturen. Det ökande internationella intresset för den skånska vintern betyder en ny möjlighet för hela besöksnäringen i Skåne, och är också en PR-mässig framgång för Visit Skåne som länge arbetat för att stärka regionens profil som en destination under alla årstider. Publiceringarna i utländsk press visar att Skåne har potential att locka besökare även under andra årstider än vår och sommar. Som regionalt destinationsbolag arbetar Visit Skåne aktivt med att lyfta fram Skåne som en året runt-destination, och tillsammans med näringen skapa upplevelser som gör att besökare väljer att komma hit – även under lågsäsong, förutsatt anpassade erbjudanden och en fortsatt satsning på vinterturism. 10 | nojesnytthelsingborg.se 8 7 9