019 1
Krognytt Kvarteret Det som förut kallades för Fis
kartorget håller allt mer på att förvandlas till ett restaurang- och mattorg. The Bishop Arms, Pitchers, Hatt, Lion Bar, Angan och Bueno Bistro har nu fått ännu en granne med mat och dryck på menyn. Namnet är Kvarteret och konceptet är som Hatt men med möjlighet att följa diverse sportarrangemang. En sportbar light, typ. Det finns även en genomgång in till Hatt för den som vill börja med middag och avsluta med dryck och match eller tvärtom. Text: Ulf Hjelting Bai Cha Saknar du ditt booba milk tea? Det där smaksatta teet med de lite sega tapiokakulorna i? Lugn. Även om kvarteret Hållstugan längst ner på Stortorget nu renoveras har inte caféet per automatik upphört. Bai cha har bara flyttat på sig en bit till Norrcity och lokalen på Järnvägsgatan bredvid Inda Design. Den lokalen har tidigare varit allt från baguetteshop till sopplunchställe. Nu är det alltså här du hittar ditt banan booba eller tiramisu. Yoggo Sushi på Ladugårdsängen En ny smoothie- och juicebar har öppnat på Krämaren. Grannar är både Chop Chop och Le Croissant och ytan är där det förut fanns en liten läktare att sitta på. Nu är alltså nyttjandet av den ytan något helt annat. De smoothies som serveras på Yoggo är både vegan- och glutenfria och innehåller dessutom chlorella, en grönalg som påstås ha positiva hälsoeffekter. Restaurangerna i utkanten av Örebro blir allt fler ju mer staden växer. Och även sushirestaurangerna förökar sig. Nytt och fräscht är den japanska restaurangen Light Up Bistro med adress Termikgatan 43, precis framför Äventyrets förskola. Här finns inte bara sushi utan även poké bowls och flera varianter av vegetariska och veganska rätter. Light Up öppnade i slutet av juni. Whiskyprovning Den 25 september är det dags för whiskyprovning på The Bishop Arms. Då får de nämligen besök av Svenska eldvatten, som är en hyfsat välkänd Göteborgsbaserad oberoende buteljerare av whisky och sprit. Sedan starten 2011 har Svenska eldvatten släppt hela 118 buteljeringar single cask whisky, varav merparten från namnkunniga skotska destillerier. Företagets ledstjärna är att buteljera whisky som är ovanligt bra och har en spännande karaktär. Whiskyprovningen genomförs av Samuel Lindlöf som sedan oktober 2019 är Svenska eldvattens provningsledare i Stockholmsregionen. 34