Jaguarkockens BLÅBÄRSSOPPA EGENGJORD BLÅBÄRSSOPPA
MED MANDELBISKVIER SAMT LÄTT VISPAD GRÄDDE Portioner: 6 personer Ingredienser: Blåbärssoppa • 750 g frysta blåbär • 6 dl vatten • 2 dl strösocker • 2 msk maizena (ljus redning) • 2 dl vispgrädde Biskvier • 150 g mandelmassa • 1 st äggvita • ½ dl strösocker • Bakplåtspapper Tid: ca 30 minuter Gör så här: 1. Börja med biskvierna Sätt ugnen på 200 grader över/undervärme. 2. Blanda mandelmassan, äggvitan och strösocker väl i en bunke. 3. Klicka ut mandelbiskvismeten i små knappar med tesked eller spritspåse på en plåt med bakplåtspapper. Lite mellanrum mellan knapparna. 4. Baka av i mitten av ugnen i ca 9-10 min tills biskvierna fått gyllene färg. 5. Låt svalna innan servering. Dags för blåbärssoppan 6. Mät upp vatten, blåbär och strösocker i en kastrull, koka upp under omröring. 7. Låt småkoka i ca 5 min, mixa slät med en stavmixer. Red av soppan med maizena vid behov. 8. Vispa grädden lätt. 9. Servera soppan varm med en klick grädde, toppat med mandelbiskvierna. – Denna blåbärssoppa är en av mina favoritmellanmål – härligt värmande och passar perfekt att värma på trangia utomhus under kyliga månader. Bjud vänner och bekanta! Simon Linjamaa JAGUARKOCKEN 7 2 3 JAGUARMAGASINET.SE | NR.3 ÅR 2021 43