Loading...
VÄXA TILLSAMMANS 1
VÄXA TILLSAMMANS FÖRORD
VÄXA TILLSAMMANS SUMMERING
VÄXA TILLSAMMANS RECAP ’MATREVOLUTIONEN'
VÄXA TILLSAMMANS VÄXA TILLSAMMANS:
VÄXA TILLSAMMANS - SCALE-UP
VÄXA TILLSAMMANS - FRÄMJA LOKALA EKOSYSTEM
VÄXA TILLSAMMANS - SAMVERKAN OCH ÖPPEN INNOVATION
VÄXA TILLSAMMANS KONSUMENTEN 2025
VÄXA TILLSAMMANS FRAMTIDSBRIEFEN – KOMPASS FÖR VÄX
TBASERAT
K OMP ASS HEJ EXPERTER: MARION RINGBORG OCH LINN
SÖDERSTRÖM Kockarna som driver restaurangen Garba i Stockholm har fått i uppgift att utifrån insikter om konsumenters drivkrafter och barriärer, skapa festliga, växtbaserade vardagsrätter som är prisvärda och enkla. Rätter som kan älskas av många, idag och i framtiden*. Vad har kockar för ansvar i att hjälpa människor äta mer hållbart? – Restauranger och kockar inspirerar människor till vad som lagas hemma. Om det är en självklarhet att det lagas hållbart på krogen så kommer det att smitta av sig till hemmet. Vilka är vanligaste myterna om det växtbaserade köket som ni vill slå hål på, och hur kan ni bäst göra det? – Den vanligaste myten är ryktet om att man inte kan bli mätt på växtbaserad mat. Vilket såklart inte stämmer. Hur tror ni människor kommer att äta år 2025, vilka förändringar ser ni bubblar? – Mindre animalisk protein och mer lokalproducerat. Vi ser verkligen en ökad medvetenhet kring mat. Våra restauranggäster vill inte bara att maten ska vara god, allt ska även ha gått rätt till med odling och transport. *Se fler rätter på sid 139-145 130
VÄXA TILLSAMMANS KÄLLOR OCH NOTER