Nöjesnytt Växjö 1
NOTISER PM & VÄNNER NOMINERADE TILL THE NORDIC PR
ICE P GRILLERIET SATSAR PÅ HAMBURGARE N är Grilleriet öppnade i mitten av januari förra året låg inriktningen på grill och barbeque, men ganska snabbt upptäckte ägaren Felix Astrén och hans personal att det var deras hamburgare som var mest populära. Nu har man således tagit fasta på detta och valt att satsa stenhårt på just burgare. – Vi vill i all ödmjukhet bli bäst på det vi gör, så nu är det burgare över hela linjen på Grilleriet, säger Felix. Vi har ett tiotal olika burgare på menyn, från en enkel cheeseburgare till riktigt stora varianter med exempelvis pulled pork på toppen. Vi har också ett vegetariskt alternativ och sallad, annars är det ju burgare som vi tycker är det man ska käka hos oss. Grilleriet har gjort sina burgare från grunden från dag ett, där man kombinerar bringa och högrev som man maler själva och därtill bröd från Hennings konditori. Efter lite renoveringsarbete kan man nu erbjuda lite fler sittplatser och man har byggt ut baren för att skapa en skönare barmiljö. –Vi har bra stämning från eftermiddagen och framåt och vi ska ta tillvara på det ännu mer och satsa mer på vin och drinkar. Vi vill att Grilleriet ska vara ett hängställe, med skön loungestämning. Vi har bra tryck på kvällarna redan, men vill också skapa socialt häng efter det, där man kan ta sig en drink, en öl eller ett glas vin. Lite senare under året kommer vi också att erbjuda en del event med DJ:s och lite annat smått och gott. ■ TEXT: OLA KARLSSON M & Vänner är nominerade till The Nordic Price som årligen utser Nordens bästa restaurang. Organisationen bakom priset är Bent Christensen Publishing och bland tidigare vinnare återfinns bland annat Mathias Dahlgren Matsalen, Noma samt Henne Kirkeby Kro. Endast en restaurang per land kan nomineras, därefter testas samtliga kandidater av en jury som sedan utser årets vinnare. Övriga nominerade är: Dill, Island, Maaemo, Norge, Kong Hans Kælder, Danmark samt Chef & Sommelier, Finland. - Självklart är vi glada och stolta över nomineringen, det är en ära att vi är påtänkta tillsammans med övriga nominerade som alla är fantastiska restauranger. Vi hoppas så klart på att vinna men det är en väldigt tuff konkurrens på den här nivån säger Anders Lauring, kökschef på PM & Vänner. Vinnaren kommer att presenteras i Aalborg den 22 maj. ■ FOTO: ALEXANDER HALL MAGNUS BETNÉR WORK IN PROGRESS W ork in Progress är en brittisk företeelse som innebär att komikern jobbar fram nästa stora arena-turné från scen. Ingen svensk komiker har varit piggare på att testa nya grepp och ligga i framkant för standups utveckling än Magnus Betnér. Ingen svensk komiker har jobbat mer på en brittisk, men även en internationell, arena. Och ingen svensk komiker har tidigare satt upp en work in progress-turné genom Sverige. Efter tre unika kvällar på Maximteatern åker nu föreställningen vidare på turné genom Sverige där det är tänkt att materialet fortsätter leva och utformas efter hand. Förutom att pressa gränser och utveckla standup som genre så ger det publiken en insikt, och viss delaktighet, i hur en föreställning växer fram. Den 19 februari kommer Magnus Bétner till Växjö Konserthus. ■ FOTO: TAGE RÖNNQVIST