Buffé 1
Buffé ENKEL MAT FÖR UTELIVET
SOMMARKÖK GRILLAD SÖTPOTATISSALLAD MED MAJS, HALL
OUMI OCH JALAPEÑODRESSING 4–6 PERSONER / 45 MIN INGREDIENSER 1 kg sötpotatis 200 g halloumi 2 majskolvar 1 kruka koriander olja salt, svartpeppar Jalapeñodressing 1 kruka koriander ½–1 jalapeño 1 tsk finrivet limeskal 1 msk färskpressad limejuice 2 dl tjock yoghurt (10 %) 2 msk kallt vatten GÖR SÅ HÄR 1. Skala och skär sötpotatisen i cmtjocka skivor. Skiva halloumin. Pensla sötpotatis, halloumi och majskolvar med olja. Krydda sötpotatisen och majsen med 1 tsk salt. 2. Jalapeñodressing: Hacka koriandern och ta bort stjälken från jalapeñon. Mixa med övriga ingredienser och ½ tsk salt. 3. Grilla sötpotatisen tills den får lite färg och är mjuk. Grilla majsen och halloumin tills de får lite färg. Skär av majskornen och lägg på ett fat med sötpotatisen och halloumin. Toppa med koriander, dressing och svartpeppar. GRILLADE STORA RÄKOR MED SALSA VERDE 4–6 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 350 g frysta vannameiräkor olja salt, svartpeppar Salsa verde 1 riven vitlöksklyfta 2 dl finhackad persilja 1 dl finhackad basilika 3 msk hackad kapris 3 finhackade sardellfiléer 2 msk vitvinsvinäger ½ dl olivolja GÖR SÅ HÄR GRILLADE PADRONES MED PARMESAN- OCH CHILIMAJO 4–6 PERSONER / 15 MIN Rör ihop 1 dl majonnäs, 1 dl finriven parmesan och 1 tsk sriracha. Grilla 200 g pimiento de padron tills de får lite färg och krydda med salt. Servera med majon. 14 BUFFÉ #05/2020 1. Tina räkorna. Blanda alla ingredienser till salsa verden och krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar. 2. Trä räkorna på spett och pensla med olja. Krydda med ½ tsk salt och 2 krm peppar. Grilla räkorna på båda sidor några minuter tills de får lite färg. 3. Ringla över salsa verden och servera direkt.
Buffé BUFFÉ 25 ÅR
Buffé BAKA UTAN GLUTEN
Buffé SÅ SMAKAR EID AL-FITR
Buffé FISK PÅ TORRA LAND
Buffé MATSKOLA
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SPANINGEN