Buffé 1
Buffé ENKEL MAT FÖR UTELIVET
FISKPAKET MED RÖDING, ÖRTER OCH PEPPARROTSGRÄDDFI
L 4 PERSONER / 45 MIN INGREDIENSER VISSTE DU ATT . . . 4 rödingfi léer utan skinn à ca 150 g 1 liten purjolök ca 250 g 50 g smör 1 msk fi nrivet citronskal 2–3 msk fi nriven pepparrot 2 dl gräddfi l ½ dl fi nskuren gräslök ½ dl fi nhackad dill salt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR 1. Ansa och skär purjolöken längsmed och skölj noga. Skiva löken tunt. 2. Lägg 4 ark bakplåtspapper i vatten ca 5 minuter. Krama ur vattnet. 3. Fördela purjolöken i mitten på bakplåtspappren. Dela varje rödingfi lé i två bitar och krydda fi sken med 1 tsk salt och ½ tsk peppar runtom och lägg ovanpå purjolöken. Fördela smör och citronskal på. Tvinna paketen och knyt ihop ändarna. Grilla ca 10 minuter eller ställ in i ugnen 20 minuter på 200° C. 4. Rör ihop pepparrot, gräddfi l, ½ tsk salt och 2 krm peppar. Öppna paketen och toppa med pepparrotsgräddfi len och örterna. Servera gärna med kokt färskpotatis. POTATISSALLAD MED TOMAT, BURRATA OCH GRÄSLÖKSPESTO 4–6 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 1 kg små potatisar 400 g blandade tomater ca 200 g burrata svartpeppar Gräslökspesto 1 kruka gräslök ½ kruka persilja ½ dl rostade pinjenötter eller rostade solroskärnor 1 dl fi nriven parmesan 1 dl olivolja ¾ tsk salt GÖR SÅ HÄR 1. Skala ev potatisen och koka mjuk i saltat vatten. Låt svalna. 2. Gräslökspesto: Mixa alla ingredienser till peston. 3. Skär tomaterna i bitar. Skiva potatisen. Lägg tomater och potatis på ett fat tillsammans med burratan. Ringla över peston och strö över peppar. 16 BUFFÉ #05/2020 TIPS! Det går även bra att servera med vanlig mozzarella istället för burrata. ... burrata är en variant av mozzarella med ett krämigt, gräddigt inre? Namnet kommer från det italienska ordet burro som betyder smör. TIPS! Fiskpaketen går fint att laga med lax eller torsk istället för röding.
Buffé BUFFÉ 25 ÅR
Buffé BAKA UTAN GLUTEN
Buffé SÅ SMAKAR EID AL-FITR
Buffé FISK PÅ TORRA LAND
Buffé MATSKOLA
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SPANINGEN