Buffé 1
Buffé ENKEL MAT FÖR UTELIVET
SOMMARKÖK ASIATISKA GRILLSPETT 4–6 PERSONER / ÖVE
R 60 MIN INGREDIENSER ca 1 kg fläskkarré i bit Marinad 2 rivna vitlöksklyftor 1 ½ msk finriven ingefära 1 dl japansk soja ½ dl rapsolja 1 msk sriracha ½ dl risvinäger 1 dl ostronsås GÖR SÅ HÄR 1. Blanda alla ingredienser till marinaden. Skär karrén i mindre bitar och blanda med hälften av marinaden i en bunke. Låt marinera i kylen 1–2 timmar. 2. Häll resten av marinaden i en kastrull och koka ca 5–10 minuter till en simmig glaze. 3. Trä karrén på blötlagda spett. Grilla runt om tills spetten får fin färg och är genomstekta. Pensla med glazen mot slutet. RISONISALLAD MED ROSTAD MANDELDRESSING 4–6 PERSONER / 45 MIN INGREDIENSER 250 g risoni 1 grönsaksbuljongtärning 1 påse saffran ½ g 1 knippe salladslök 125 g 1 knippe små morötter ca 300 g 1 påse färsk bladspenat 65 g olivolja salt, svartpeppar Rostad mandeldressing 1 dl skalad mandel 1 hackad vitlöksklyfta ½ dl olivolja 1 krm chiliflakes GÖR SÅ HÄR 1. Rosta mandeln i en stekpanna. Mortla mandeln grovt med ½ tsk salt och tillsätt övriga ingredienser till dressingen. 2. Koka upp 1 liter vatten, buljongtärning och saffran. Koka risonin 10 minuter. Häll av och blanda med 1 msk olja. 3. Ansa och pensla grönsakerna med olja och krydda med ½ tsk salt och 2 krm peppar. Grilla salladslök och morötter tills de får färg och mjuknar lite. 4. Skär grönsakerna i mindre bitar och lägg upp på fat med risonin och spenaten. Servera med dressingen. På buffe.se hittar du också ett recept på goda sliders med lax, wasabimajo och picklad gurka. 19 BUFFÉ #05/2020 F L E R E R C E P T H I T T A R D U P Å B U F F E . S E
Buffé BUFFÉ 25 ÅR
Buffé BAKA UTAN GLUTEN
Buffé SÅ SMAKAR EID AL-FITR
Buffé FISK PÅ TORRA LAND
Buffé MATSKOLA
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SPANINGEN