Buffé 1
Buffé ENKEL MAT FÖR UTELIVET
Buffé BUFFÉ 25 ÅR
Buffé BAKA UTAN GLUTEN GLUTENFRITT Baka utan glute
n SMULPAJ MED RABARBER OCH KARDEMUMMA 10–12 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 150 g rumsvarmt smör 1 ¾ dl + 4 msk strösocker 2 dl glutenfritt havremjöl eller mixade glutenfria havregryn 3 dl mandelmjöl 2 ½ dl + 1 msk majsstärkelse 2 tsk mortlad hel kardemumma 500 g rabarber vispad grädde eller vaniljglass till servering GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 175° C. Nyp ihop smör, 1 ¾ dl socker, havremjöl, mandelmjöl, 2 ½ dl majsstärkelse och kardemumma till en smulig deg. Tryck ut hälften av degen i en rund pajform, ca 22 cm i diameter, låt degen gå upp på kanten. 2. Skiva rabarbern i tunna skivor, blanda med 4 msk socker och 1 msk majsstärkelse. Lägg rabarbern i pajskalet. Smula över resten av degen. Grädda i mitten av ugnen 35–45 minuter. 3. Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass. RECEPT OCH STYLING ELISABETH JOHANSSON FOTO EMMA SHEVTZOFF Blåbär, rabarber och jordgubbar sätter smak på försommarens mest magiska bakverk. Dessutom är de helt glutenfria! 22 BUFFÉ #04/2020
Buffé SÅ SMAKAR EID AL-FITR
Buffé FISK PÅ TORRA LAND
Buffé MATSKOLA
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SPANINGEN