Buffé 1
Buffé ENKEL MAT FÖR UTELIVET
Buffé BUFFÉ 25 ÅR
Buffé BAKA UTAN GLUTEN
GLUTENFRITT BLÅBÄRSSNITTAR MED CITRONGLASYR CA 30
STYCKEN / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 200 g kallt smör 1 tsk vaniljsocker 1 dl strösocker 500 g potatismjöl 1 tsk malen ingefära 4 msk psylliumhusk Fyllning 1 ½ dl blåbärssylt 1 ½ tsk potatismjöl Glasyr 2 dl florsocker 2 msk färskpressad citronjuice GÖR SÅ HÄR 1. Skär smöret i tärningar. Arbeta ihop smör, vaniljsocker, socker, potatismjöl, ingefära, psylliumhusk och 3–4 msk kallt vatten i en matberedare eller för hand till en fast deg. Platta till degen och lägg i en plastpåse och låt vila i kylen minst 30 minuter. 2. Sätt ugnen på 200° C. Forma degen till två platta längder ca 35 cm långa på en bakpappersklädd plåt. Gör en fördjupning i mitten på längderna med fingret. Blanda sylt och potatismjöl och lägg i fördjupningen. Grädda i mitten av ugnen ca 15–20 minuter. Låt svalna lite. 3. Blanda ihop florsocker, citronjuice och ca 1 msk vatten till en jämn glasyr. Ringla glasyren över längderna och skär på snedden till ca 2–3 cm breda snittar. Låt svalna. JORDGUBBSSOCKERKAKA 10–12 BITAR / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 100 g smör 1 dl mjölk 1 dl potatismjöl 2 dl bovetemjöl 1 dl mandelmjöl 2 msk psylliumhusk 2 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker 3 dl strösocker 3 ägg 2 tsk finrivet citronskal 2 dl färska jordgubbar 2 tsk majsstärkelse smör och mandelmjöl till formen Glasyr ca ½ dl färska jordgubbar ½ äggvita 2–2 ½ dl florsocker 23 BUFFÉ #04/2020 BUFFÉ #05/2020 GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 175° C. Smörj och mjöla en sockerkaksform som rymmer ca 2 liter. Smält smöret och rör ner mjölken. Blanda potatismjöl, bovetemjöl, mandelmjöl, psylliumhusk, bakpulver och vaniljsocker. 2. Vispa socker och ägg poröst. Vispa ner citronskal, smörmjölken och mjölblandningen. Vispa snabbt ihop till en slät smet. Skär jordgubbarna i bitar och blanda med majsstärkelsen. Vänd ner jordgubbarna i smeten. 3. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen 45–55 minuter. Känn med en sticka att kakan är färdig i mitten. Ta ut kakan, låt den vila i formen 5 minuter och vänd upp den på ett fat, låt kakan svalna under formen. 4. Glasyr: Mixa jordgubbarna slätt och sila genom en finmaskig sil till en puré. Ta 1 msk av purén och vispa ihop med äggvitan. Tillsätt florsockret och rör till en jämn glasyr. Ringla glasyren över sockerkakan och toppa gärna med ätbara blomblad.
Buffé SÅ SMAKAR EID AL-FITR
Buffé FISK PÅ TORRA LAND
Buffé MATSKOLA
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SPANINGEN