Buffé 1
Buffé ENKEL MAT FÖR UTELIVET
Buffé BUFFÉ 25 ÅR
Buffé BAKA UTAN GLUTEN
Buffé SÅ SMAKAR EID AL-FITR BUFFÉ BESÖKER Så smaka
r eid al-fitr I slutet av maj är det dags för världens muslimer att bryta fastan med högtiden eid al-fitr. Buffé träffade kvinnorna bakom organisationen Yalla Rinkeby för att lära sig hur de stora festligheterna smakar. “Wallah, har du aldrig ätit baklava? Sunia, hörde du? Agnes har aldrig ätit baklava.” NÄR BUFFÉ BESÖKER organisationen Yalla Rinkeby i början av april är det en speciell tid som råder. Trots den pågående coronapandemin som drabbat samhället hårt, inte minst landets restaurangverksamheter, är stämningen i den nyrenoverade lokalen i Stockholmsförorten hög. I köket står Fatma, Faten och Sunia och förbereder rätter från länder som Syrien, Somalia, Tunisien och Irak – myntamarinerade kycklingspett, grillad paprikaröra, samosas och en ljuvlig baklava till dessert. Rätterna är alla typiska för den stundande eid al-fitr; en högtid som vanligtvis innebär att vänner, släkt och familj träffas för att fira att fastemånaden ramadan är slut, men som i år säkerligen kommer att se annorlunda ut. » 24 BUFFÉ #05/2020 TEXT AGNES REGELL RECEPT YALLA RINKEBY STYLING ANNA WENDT FOTO SIMON BAJADA
Buffé FISK PÅ TORRA LAND
Buffé MATSKOLA
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SPANINGEN