Buffé 1
Buffé ENKEL MAT FÖR UTELIVET
Buffé BUFFÉ 25 ÅR
Buffé BAKA UTAN GLUTEN
Buffé SÅ SMAKAR EID AL-FITR
Buffé FISK PÅ TORRA LAND
Buffé MATSKOLA MATSKOLA Så gör du Fläderblomssaft
TIPS! Fyll vackra flaskor och ge bort i sommarpresent. Nu står fl ädern i full blom. Passa på att plocka in de vita blomklasarna och gör egen fl äderblomssaft. Vi visar hur! Skölj blomklasarna. Tvätta citronerna. Häll sockerlagen över blommorna och citronen. FLÄDERBLOMSSAFT CA 2 LITER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 25–30 stora fl äderblomsklasar 2 stora citroner 1 ½ liter vatten 1 ½ liter strösocker 1 msk citronsyra GÖR SÅ HÄR Sila och häll saften i väl rengjorda fl askor. 1. Skölj blomklasarna noga i ljummet vatten och låt dem rinna av. Tvätta citronerna i ljummet vatten och skär i skivor. 35 BUFFÉ #05/2020 2. Varva fl äder och citron i en stor bunke. Koka upp vatten och socker, rör tills det löses upp. Blanda ner citronsyran. Häll den varma sockerlagen över fl ädern och citronerna. 3. Låt svalna och låt stå övertäckt i kylskåp 2–3 dygn. 4. Sila saften och fyll upp i väl rengjorda fl askor. Förvara kallt. 5. Späd med vatten vid servering. Servera gärna fl äderblomssaften med is och en skiva citron. RECEPT SOFIA NILSSON STYLING CHARLOTTA NORLÉN FOTO ELIN SYLWAN
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SPANINGEN