Printing Friends 1
LEDARE Bordet är dukat. Hoppas du är hungrig. I d
et här numret kommer vi nämligen bjuda på en brokig meny med ingredienser från platser som Minneapolis, Budapest och Stockholm. Låt dig inte luras av bordsdekorationen. Även om den ser ut som tvättäkta brittiska delikatesser så är det i själva verket olika oätliga stickade figurer och former av rekvisitören Jessica Dance. Till förrätt kommer vi servera psykedeliska parisiska hamburgare med smakkombinationer du inte visste fanns – och just ja, innan vi fortsätter presentera menyn, vill jag bara säga: bry dig inte om typografen du har till bordet, hon har egentligen inte dåligt bordsskick. Hon föredrar bara att leka med maten innan hon sätter gaffeln i den. F Huvudrätten är en gryta som är lika mycket underhållning som mat. En gryta som ingen riktigt vet vad den kommer innehålla förrän den står på bordet. Den lagas genom Collaborative Cooking. Projektet består av en maskin som är kopplad till en sajt som fem kockar från olika delar av världen bjudits in till. Man skulle kunna säga att det är som en digital stafett, där en kock utför en handling och en annan kock tar vid. Och så håller det på tills det hela blivit till en maträtt. Vi avslutar vår välsmakande resa med att låta alla gäster prova den österrikiska designduon mischer’traxlers tårtdekoreringsmaskin Till You Stop. Och medan kaffet hälls upp kommer du lära dig mer om hur man översätter Pantonefärger till mat och vad man tampas med när man designar en restaurangidentitet åt en jockeyklubb i Hong Kong. Efteråt kommer du förhoppningsvis inte bara vara mätt, inspirerad och belåten, utan också expert på chilisåsen Sriracha. Bon appétit! Peter Hjelm ––– VD, DanagårdLiTHO 3 DanagårdLiTHO 2014