Jaguarmagasinet nr 11 1
Jaguarkockens COGNACGRAVAD ÄLG COGNACGRAVAD ÄLG I
ngredienser: Tid: ca 15 min + 3 dagar Gör så här: • 800 g älgstek • 1 msk rosepeppar • 1 msk torkad timjan • 3 msk salt • 3 msk socker • 6 cl cognac 1. Putsa köttet och dela på längden så bitarna är ca 4-5cm i diameter. 2. Mortla/krossa rosépeppar och timjan lite grovt. 3. Blanda salt, socker, rosépeppar och timjan i en bunke, fördela ut det runt om köttet och massera in väl. 4. Lägg köttet i en plastpåse, tillsätt cognacen och förslut påsen väl. 5. Lägg köttet i kylen och vänd om köttet några gånger om dagen. 6. Efter 3 dagar i kylen är den klar för servering! Går utmärkt att frysa. COGNACGRAVAD ÄLGCARPACCIO Portioner: 6 personer Ingredienser: • 400 g gravad älgstek (fryst) • 80 g blåmögelost • 6 msk crema di balsamico • 6 msk hjortron/ hjortronsylt • ½ dl pumpakärnor Tid: ca 30 min Gör så här: 1. Skiva upp den frysta älgsteken i lövtunna skivor och lägg genast ut dessa på tallrikarna. 2. Ringla balsamicon över köttet, finfördela osten över tallrikarna. 3. Lägg ut hjortronen samt hacka pumpakärnorna grovt och fördela ut dessa. 4. Finfördela lite persiljeblad och garnera med! 3 2 Elegant förrätt för oss jägare! JAGUARMAGASINET.SE | NR.11 ÅR 2020 37