Loading...
Buffé 1
Buffé MARS Trenden, råvaran och matkulturen att ut
forska just nu.
Buffé SPANSK PÅSK PÅ MENYN Hur smakar en spansk på
sk? Kocken Lukas Moderato serverar svaret och berättar a
De här recepten är barndomsminnen med nya tolknin
gar! LAMMSTEK MED ROSMARIN 4–6 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 1 urbenad lammstek ca 1 kg 4 vitlöksklyftor 4 kvistar salvia 3 kvistar rosmarin 2 msk rapsolja olivolja salt, flingsalt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 150 °C. Skala vitlöken och hacka grovt. Plocka örterna och hacka Pierna de cordero asado. grovt. Blanda vitlöken med örterna, 2 tsk flingsalt och ½ tsk peppar. 2. Ta bort nätet från lammsteken och vik ut steken. Massera in ört- och kryddblandningen på lammstekens insida och vik ihop den. Bind ihop med steksnöre. 3. Krydda utsidan av steken med ½ tsk salt och 2 krm peppar runt om. Bryn steken i rapsolja i en stekpanna tills den får fin färg runt om. Lägg steken på ett ugnsgaller med en plåt under. Ställ in i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 63 °C ca 1 timme. 4. Ta ut steken och täck med folie och låt vila ca 10 minuter. Ta bort snöret och skiva upp. Lägg på ett fat och ringla över olivolja och strö över flingsalt. TIPS! Koka upp skyn som blir över och pressa ner 1–2 msk citronjuice. Servera till lammsteken. 13 BUFFÉ #03/2021
Buffé PÅSKENS HÖJDPUNKT Ge fi randet en storslagen
söt avslutning med något av våra bästa bakverk.
Buffé MATPIONJÄRERNA Välsmakande gårdshonung utan
mellanhänder: följ med till Lillgårdens Bi och Trädgård!
Buffé ÄGGSTRAORDINÄRT! Ingen påsk utan ägg. Vi dju
pdyker i den mångsidiga råvarans värld och serverar ägg
Buffé MATNYTTIGT Kocken och kokboksförfattaren Fri
da Ronge bjuder på recepten som gör det enkelt att skaff
Buffé ICAs EGNA SIDOR Tips för en prisvärd påsk, e
n varmrökt nyhet och ett besök hos en gotländsk hönsbond
Buffé SOFIAS SPANING Det godaste fikat just nu? Gl
assandwich extra allt – en belgisk våffla fylld med glas