Loading...
Buffé 1
Buffé MARS Trenden, råvaran och matkulturen att ut
forska just nu.
Buffé SPANSK PÅSK PÅ MENYN Hur smakar en spansk på
sk? Kocken Lukas Moderato serverar svaret och berättar a
Buffé PÅSKENS HÖJDPUNKT Ge fi randet en storslagen
söt avslutning med något av våra bästa bakverk.
TÅRTOR MOROTSRULLTÅRTA CA 10 BITAR / ÖVER 60 MIN
INGREDIENSER GÖR SÅ HÄR 2 ägg 2 dl strösocker 2 dl vetemjöl 1 ½ tsk vaniljsocker 1 tsk malen kanel ½ tsk malen ingefära 1 tsk bikarbonat 1 tsk bakpulver 2 dl fi nrivna morötter ¾ dl neutral rapsolja fl orsocker att pudra över Frosting 75 g rumsvarmt smör 1 ½ dl fl orsocker 2 tsk vaniljsocker 300 g färskost 1. Sätt ugnen på 225 °C. Vispa ägg och socker fl uffi gt. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner morötter och olja i äggsmeten och sist de torra ingredienserna. 2. Bred ut smeten jämnt på en bakpappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen 5–7 minuter. 3. Strö ut lite socker på ett bakplåtspapper. Vänd upp kakan på pappret och dra försiktigt bort det översta bakplåtspappret. Låt svalna. 4. Frosting: Vispa ihop smör, fl orsocker, vaniljsocker och färskost. Bred ut krämen i ett jämt lager på rulltårtan och rulla ihop. Förvara i kylen. Pudra över lite fl orsocker och skär i bitar vid servering. TIPS! Smaksätt frostingen med lite citron- eller limezest. 22 BUFFÉ #03/2021
Buffé MATPIONJÄRERNA Välsmakande gårdshonung utan
mellanhänder: följ med till Lillgårdens Bi och Trädgård!
Buffé ÄGGSTRAORDINÄRT! Ingen påsk utan ägg. Vi dju
pdyker i den mångsidiga råvarans värld och serverar ägg
Buffé MATNYTTIGT Kocken och kokboksförfattaren Fri
da Ronge bjuder på recepten som gör det enkelt att skaff
Buffé ICAs EGNA SIDOR Tips för en prisvärd påsk, e
n varmrökt nyhet och ett besök hos en gotländsk hönsbond
Buffé SOFIAS SPANING Det godaste fikat just nu? Gl
assandwich extra allt – en belgisk våffla fylld med glas