Loading...
Buffé 1
Buffé MARS Trenden, råvaran och matkulturen att ut
forska just nu.
Buffé SPANSK PÅSK PÅ MENYN Hur smakar en spansk på
sk? Kocken Lukas Moderato serverar svaret och berättar a
Buffé PÅSKENS HÖJDPUNKT Ge fi randet en storslagen
söt avslutning med något av våra bästa bakverk.
TÅRTOR TIPS! Har du bara en form? Grädda en tårtb
otten i taget, alltså en tredjedel av smeten. VEGANSK CHOKLADTÅRTA CA 20 BITAR / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER Chokladkaka 4 ½ dl strösocker 1 ½ dl ljus sirap 3 dl neutral rapsolja + extra till formarna 7 ½ dl vetemjöl 4 ½ tsk bakpulver 2 ¼ dl kakao 3 tsk vaniljsocker 6 dl havredryck Chokladkräm 4 ½ dl sojagrädde 400 g mörk choklad (vegansk) GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 175 °C. Olja 3 formar med löstagbar kant ca 18 cm i diameter eller 3 engångsformar. Rör ihop socker, sirap och olja. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Vänd ner de torra ingredienserna tillsammans med havredrycken. 2. Fördela smeten i formarna och grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter tills de stannat i mitten. Låt svalna i formarna. 3. Värm sojagrädden i en kastrull, koka ej. Ta från värmen och tillsätt chokladen. Rör till en slät kräm. Låt svalna i rumstemperatur. 4. Lossa bottnarna. Varva chokladkrämen och bottnarna på ett fat. Avsluta med chokladkräm på toppen och runt om.
Buffé MATPIONJÄRERNA Välsmakande gårdshonung utan
mellanhänder: följ med till Lillgårdens Bi och Trädgård!
Buffé ÄGGSTRAORDINÄRT! Ingen påsk utan ägg. Vi dju
pdyker i den mångsidiga råvarans värld och serverar ägg
Buffé MATNYTTIGT Kocken och kokboksförfattaren Fri
da Ronge bjuder på recepten som gör det enkelt att skaff
Buffé ICAs EGNA SIDOR Tips för en prisvärd påsk, e
n varmrökt nyhet och ett besök hos en gotländsk hönsbond
Buffé SOFIAS SPANING Det godaste fikat just nu? Gl
assandwich extra allt – en belgisk våffla fylld med glas