Loading...
Buffé 1
Buffé MARS Trenden, råvaran och matkulturen att ut
forska just nu.
Buffé SPANSK PÅSK PÅ MENYN Hur smakar en spansk på
sk? Kocken Lukas Moderato serverar svaret och berättar a
Buffé PÅSKENS HÖJDPUNKT Ge fi randet en storslagen
söt avslutning med något av våra bästa bakverk.
TÅRTOR MARÄNGTÅRTA MED BÄR 8–10 BITAR / ÖVER 60 M
IN INGREDIENSER 4 äggvitor 2 ½ dl strösocker 1 msk majsstärkelse 1 tsk vitvinsvinäger Hallonmousse 250 g frysta hallon ½ dl strösocker 3 dl vispgrädde 250 g mascarpone ½ dl fl orsocker 1 msk vaniljsocker Topping 2–3 dl färska bär GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 100 °C. Rita 3 cirklar, ca 18 cm i diameter, på ett bakplåtspapper. Lägg bakplåtspappret på en plåt. 2. Vispa äggvitor till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning. Vispa till en hård maräng. Vispa ner majsstärkelse och vinäger. Bred ut smeten i cirklarna. Ställ in i ugnen ca 1 ½ timme. Stäng av värmen och låt plåten stå kvar med luckan på glänt tills ugnen svalnat. 3. Hallonmousse: Koka upp hallon och socker. Låt koka ca 2 minuter. Mixa slät och sila genom en fi nmaskig sil. Låt svalna. Vispa grädden fl uffi g. Vispa ner mascarpone, fl orsocker och vaniljsocker. Vänd snabbt ner 2 /3 av hallonsåsen. 4. Lägg en marängbotten på ett fat och lägg på 1 /3 av moussen, upprepa med resten av bottnarna och moussen. Avsluta med mousse och bär. Ringla över resten av hallonsåsen och pudra gärna med fl orsocker. 25 BUFFÉ #03/2021
Buffé MATPIONJÄRERNA Välsmakande gårdshonung utan
mellanhänder: följ med till Lillgårdens Bi och Trädgård!
Buffé ÄGGSTRAORDINÄRT! Ingen påsk utan ägg. Vi dju
pdyker i den mångsidiga råvarans värld och serverar ägg
Buffé MATNYTTIGT Kocken och kokboksförfattaren Fri
da Ronge bjuder på recepten som gör det enkelt att skaff
Buffé ICAs EGNA SIDOR Tips för en prisvärd påsk, e
n varmrökt nyhet och ett besök hos en gotländsk hönsbond
Buffé SOFIAS SPANING Det godaste fikat just nu? Gl
assandwich extra allt – en belgisk våffla fylld med glas