Buffé 1
INNEHÅLL 7 MARS Trenden, råvaran och matkulturen
att utforska just nu. 26 MATPIONJÄRERNA Välsmakande gårdshonung utan mellanhänder: följ med till Lillgårdens Bi och Trädgård! 28 ÄGGSTRAORDINÄRT! Ingen påsk utan ägg. Vi djupdyker i den mångsidiga råvarans värld och serverar ägg på både klassiska och nya vis. 12 SPANSK PÅSK PÅ MENYN Hur smakar en spansk påsk? Kocken Lukas Moderato serverar svaret och berättar allt om traditionerna. 35 MATNYTTIGT Kocken och kokboksförfattaren Frida Ronge bjuder på recepten som gör det enkelt att skaffa sig lite nyttigare matvanor: denna gång en ljuvligt god ärthummus. 39 SOFIAS SPANING Det godaste fikat just nu? Glassandwich extra allt – en belgisk våffla fylld med glass och toppad med choklad! 21 PÅSKENS HÖJDPUNKT Ge fi randet en storslagen söt avslutning med något av våra bästa bakverk. 36 ICAs EGNA SIDOR Tips för en prisvärd påsk, en varmrökt nyhet och ett besök hos en gotländsk hönsbonde. 3 BUFFÉ #03/2021 På buffe.se hittar du ännu mer inspiration och kan bläddra i tidigare nummer av Buffé. Du som inte vill ha tidningen i tryckt form kan säga upp din prenumeration på buffe.se med Bank-ID. BUFFÉ Bara våra bästa stammisar (som handlar för mer än 1 500 poänggrundande kronor/månad) får Buffé – inspiration och matlust för vardag och fest. Ansvarig utgivare Anders Svensson Konceptansvarig Maria Martinsson ICA Media icamedia.se ICA-kort 033-47 47 90 ICA Kundservice 020-83 33 33 Helgfri mån–fre, kl 8–15 Redaktionen tar gärna emot frågor och kommentarer kring innehållet i tidningen. Frågor kring adressändring, utebliven tidning eller uppsägning av prenumeration hänvisas till ICA Kundservice. Bufféredaktionen på Studio Bon Ringvägen 123, 116 61 Stockholm Epost buffe@studiobon.com Redaktionschef Johan Lindberg Ansvarig redaktör Agnes Regell Redaktör Liv Bossuyt Receptansvarig & matkreatör Sofi a Nilsson Senior art director Josephine Johansson Kundansvarig Krister Ragnarsson Produktion Studio Bon Repro Turbin Tryck Eversfrank, Meldorf
Buffé MARS Trenden, råvaran och matkulturen att ut
forska just nu.
Buffé SPANSK PÅSK PÅ MENYN Hur smakar en spansk på
sk? Kocken Lukas Moderato serverar svaret och berättar a
Buffé PÅSKENS HÖJDPUNKT Ge fi randet en storslagen
söt avslutning med något av våra bästa bakverk.
Buffé MATPIONJÄRERNA Välsmakande gårdshonung utan
mellanhänder: följ med till Lillgårdens Bi och Trädgård!
Buffé ÄGGSTRAORDINÄRT! Ingen påsk utan ägg. Vi dju
pdyker i den mångsidiga råvarans värld och serverar ägg
Buffé MATNYTTIGT Kocken och kokboksförfattaren Fri
da Ronge bjuder på recepten som gör det enkelt att skaff
Buffé ICAs EGNA SIDOR Tips för en prisvärd påsk, e
n varmrökt nyhet och ett besök hos en gotländsk hönsbond
Buffé SOFIAS SPANING Det godaste fikat just nu? Gl
assandwich extra allt – en belgisk våffla fylld med glas