Loading...
Buffé 1
Buffé MARS Trenden, råvaran och matkulturen att ut
forska just nu.
Buffé SPANSK PÅSK PÅ MENYN Hur smakar en spansk på
sk? Kocken Lukas Moderato serverar svaret och berättar a
Buffé PÅSKENS HÖJDPUNKT Ge fi randet en storslagen
söt avslutning med något av våra bästa bakverk.
Buffé MATPIONJÄRERNA Välsmakande gårdshonung utan
mellanhänder: följ med till Lillgårdens Bi och Trädgård!
Buffé ÄGGSTRAORDINÄRT! Ingen påsk utan ägg. Vi dju
pdyker i den mångsidiga råvarans värld och serverar ägg
ÄGG FRITERAT ÄGG MED THAIDRESSING OCH ÖRTER 4 PER
SONER / 30 MIN INGREDIENSER 1 kruka koriander 1 kruka thaibasilika 2 små schalottenlökar 1 vitlöksklyfta 1 citrongräs 1–2 röd chili 1 ½ msk färskpressad limejuice 2 msk asiatisk fisksås 2 tsk råsocker 1 liter neutral rapsolja 8 ägg ½ dl hackade jordnötter GÖR SÅ HÄR 1. Plocka bladen på örterna. Skala och finhacka lök och vitlök. Strimla citrongräset. Skiva chilin tunt. 2. Blanda lök, vitlök, citrongräs, chili, limejuice, fisksås och socker i en bunke. 3. Värm oljan till 180 °C. Knäck i 2 ägg i taget i oljan. Forma äggen med hjälp av 2 skedar till små knyten. Lyft upp äggen efter ca 1 minut, gulan ska fortfarande vara rinnig men vitan krispig. Låt rinna av på hushållspapper. 4. Lägg upp äggen på tallrikar. Vänd runt örterna i dressingen och tillsätt jordnötter. Toppa äggen med örtsalladen. TIPS! Servera tillsammans med andra rätter på påskbrunchen. Hittar du inte thaibasilika? Använd en extra kruka koriander. Recept på chawanmushi – japansk äggkräm hittar du på buffe.se 31 BUFFÉ #03/2021
Buffé MATNYTTIGT Kocken och kokboksförfattaren Fri
da Ronge bjuder på recepten som gör det enkelt att skaff
Buffé ICAs EGNA SIDOR Tips för en prisvärd påsk, e
n varmrökt nyhet och ett besök hos en gotländsk hönsbond
Buffé SOFIAS SPANING Det godaste fikat just nu? Gl
assandwich extra allt – en belgisk våffla fylld med glas