Buffé 1
Buffé MARS Trenden, råvaran och matkulturen att ut
forska just nu.
Buffé SPANSK PÅSK PÅ MENYN Hur smakar en spansk på
sk? Kocken Lukas Moderato serverar svaret och berättar a
Buffé PÅSKENS HÖJDPUNKT Ge fi randet en storslagen
söt avslutning med något av våra bästa bakverk.
Buffé MATPIONJÄRERNA Välsmakande gårdshonung utan
mellanhänder: följ med till Lillgårdens Bi och Trädgård!
Buffé ÄGGSTRAORDINÄRT! Ingen påsk utan ägg. Vi dju
pdyker i den mångsidiga råvarans värld och serverar ägg
Buffé MATNYTTIGT Kocken och kokboksförfattaren Fri
da Ronge bjuder på recepten som gör det enkelt att skaff MATNYTTIGT Ärtigt mellis Under vinjetten Matnyttigt bjuder vi tillsammans med kocken och kokboksförfattaren Frida Ronge på lite nyttigare matinspiration. Ännu fler hälsosamma tips hittar du på buffe.se GRÖN ÄRTHUMMUS PÅ RÅGBRÖD MED RÄKOR OCH TAHINISÅS 4 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 2 ägg 1 ½ msk tahini 3 tsk japansk soja 4 skivor rågbröd 4 dl skalade räkor 1–2 msk riven pepparrot salt, svartpeppar myntablad att toppa med Ärthummus 500 g tinade frysta gröna ärtor ½ dl rapsolja 2 msk färskpressad citronjuice ½ kruka mynta GÖR SÅ HÄR 1. Ärthummus: Mixa ärtorna med olja, citronjuice och mynta. Smaka av med salt och peppar. 2. Koka upp en kastrull med vatten. Lägg ner äggen och koka 7–8 minuter. Kyl äggen och skala. 3. Rör ihop tahini med 2–3 msk vatten och soja. 4. Halvera äggen. Bred ärthummusen på brödet. Toppa med räkor, ägg, pepparrot, mynta och svartpeppar. Ringla över tahinisåsen. Servera gärna med citronklyftor. TIPS! Byt ut räkorna mot rökt lax, kalkon eller zucchini zoodles, det vill säga finstrimlad zucchini. Att göra hummus av gröna ärtor är smart, gott och nyttigt! Här visar Frida Ronge hur hon förvandlar dem till ett enkelt och vårigt mellanmål. 3 ANLEDNINGAR ATT ÄTA GRÖNA ÄRTOR FRIDA RONGE BOR: Stockholm GÖR: Kock, kokboksförfattare och gastronomisk ledare på restaurangen Tak INSTAGRAM: @fridaronge – Innehåller fibrer som mättar bra och gör att magen lättare kan fungera normalt – Rika på protein, vitamin C och K – Prisvärt, gott till mycket och enkelt att förvara i frysen 35 BUFFÉ #03/2021 RECEPT FRIDA RONGE STYLING ELISABETH JOHANSSON FOTO SIMON BAJADA
Buffé ICAs EGNA SIDOR Tips för en prisvärd påsk, e
n varmrökt nyhet och ett besök hos en gotländsk hönsbond
Buffé SOFIAS SPANING Det godaste fikat just nu? Gl
assandwich extra allt – en belgisk våffla fylld med glas