Buffé 1
LEDARE & MEDARBETARE LIV BOSSUYT Redaktör och web
bredaktör Med ett öga för detaljer och sylvasst sinne för nya trender och tendenser gör Liv inte bara Buffé till Vill du ha mer matinspiration? Missa inte @tidningenbuffe på Instagram. en av Sveriges bästa mattidningar utan ser även till att dagligen mata oss med härlig matinspiration via Instagram och buffe.se. Vad ser du mest fram emot i vår? – Ljusets återkomst och alla goda råvaror jag längtat efter hela vintern: allt från rabarber till ramslök. Vad äter du helst i påsk? – Sofia Nilssons helt otroliga morotsrulltårta från sidan 22! Påsktårtan, denna fantastiska tradition! DET BÖRJAR VARA längesedan jag hörde någon säga ”omelett”. Alltså med syftet att få en person framför kameran att le på bild. Kanske har det blivit dags att ersätta det med en ny äggbaserad uppmaning? Det är mycket oklart hur ditt porträtt blir om du istället för ”omelett” säger ”gurksallad med gravad äggula” men jag kan nästan garantera att ett smakprov av rätten du ser på omslaget sätter ett leende över ditt ansikte. JA, PÅSKEN STÅR för dörren och det fi rar vi bland annat med att lyfta ägget på lite mindre väntade vis. Friterat, trasigt, pocherat och alldeles perfekt rinnigt i form av en eggs fl orentine. Hur gott och nyttigt det än må vara med ägg så är ju påskmaten så mycket mer. VI HAR LÅTIT oss inspireras av det spanska fi randet tillsammans med kocken Lukas Moderato (lova att du provar mandelsoppan med regnbågsrom på påskbuff én), vi har förstås skapat tårtor – påsktårtan, denna fantastiska tradition – som är precis lika goda att äta som vackra att titta på och vi guidar dig till den perfekta dukningen. Trevlig läsning och glad påsk! ELISABETH JOHANSSON Matstylist Kokboksförfattare, stylist, kock och konditor. Att kalla Elisabeth för expert på allt som har med mat och bakning att göra är ingen överdrift. I det här numret av Buffé har hon stylat våra mest praktfulla påsktårtor, se mer på sidorna 21–25. Vad ser du mest fram emot i vår? – Det händer mycket spännande på jobbfronten: blogg, roliga samarbeten och tv-produktioner. Vad äter du helst i påsk? – Ingen påsk utan gravad lax, ägg, curry- eller saffranssill, sparris och marsipanägg! ICA-handlare i fokus MIKAEL WIOTTI ICA Kvantum Arvika I hjärtat av Värmland driver Mikael tillsammans med sin fru Anette Arvikas ICA Kvantum-butik. Här är personligt bemötande, vällagad mat från det egna butiksköket och onlinehandel i största fokus. Hur erbjuder ni era kunder en prisvärd påsk? Johan Lindberg, redaktionschef FÖR ALLA På buffe.se hittar du information om innehåll av gluten, laktos, mjölk protein och ägg i vissa av våra recept liksom tips på hur du kan anpassa dem. 5 BUFFÉ #03/2021 – Hos oss fi nns något för alla smaker och plånböcker, oavsett om man är ute efter klassiska produkter eller våra egna, butikslagade påskfavoriter, härliga desserter eller något för en tidig grillpremiär. Vad ser du själv mest fram emot att laga under högtiden? – Vi har en tradition att laga en gryta på hare, smaksatt med mörkt öl och chorizo. Till den serveras brysselkål, hemgjord vinbärsgelé och kokt potatis. Ledare @tidningenbuffe Foto Carl Lemon “
Buffé MARS Trenden, råvaran och matkulturen att ut
forska just nu.
Buffé SPANSK PÅSK PÅ MENYN Hur smakar en spansk på
sk? Kocken Lukas Moderato serverar svaret och berättar a
Buffé PÅSKENS HÖJDPUNKT Ge fi randet en storslagen
söt avslutning med något av våra bästa bakverk.
Buffé MATPIONJÄRERNA Välsmakande gårdshonung utan
mellanhänder: följ med till Lillgårdens Bi och Trädgård!
Buffé ÄGGSTRAORDINÄRT! Ingen påsk utan ägg. Vi dju
pdyker i den mångsidiga råvarans värld och serverar ägg
Buffé MATNYTTIGT Kocken och kokboksförfattaren Fri
da Ronge bjuder på recepten som gör det enkelt att skaff
Buffé ICAs EGNA SIDOR Tips för en prisvärd påsk, e
n varmrökt nyhet och ett besök hos en gotländsk hönsbond
Buffé SOFIAS SPANING Det godaste fikat just nu? Gl
assandwich extra allt – en belgisk våffla fylld med glas