Buffé 1
Buffé MARS Trenden, råvaran och matkulturen att ut
forska just nu.
TREND Dukning INSTAGRAM-TIPS: @INGRIDUNSOLD Maten
s kreativa inramningar DET ÖKADE INTRESSET för dukningar har inte bara gett ett uppsving för inredningsbutiker utan även riktat rampljuset mot landets keramikstudior, något som keramikformgivaren Ingrid Unsöld menar beror på att tallrikar och fat ramar in och presenterar maten vi serverar. Ingrid började sin karriär som inredningsdesigner men bytte efter tio år ut blusen mot overallen och tog klivet in i en värld av lera, damm och skit under naglarna. Idag skapar hon elegant men rustik keramik med naiva former, ibland i poppig pastell och ibland jordnära toner, som uppmärksammats i såväl konstsom inrednings- och restaurangsammanhang. ”Tablescaping is the new getting dressed” Vogue Australia om den nya trenden Tablescaping (spektakulära dukningar). Personligt påskris Björk- eller videkvistar prydda med hemgjorda dekorationer blir ett fint dukningsinslag på påskbordet! Klipp ut 10 st äggformade pappersrundlar i valfri storlek. Vik rundlarna på mitten från basen och uppåt. Sätt lim på utsidan av den vikta rundeln och fäst mot utsidan av en ny vikt rundel. Limma nästa halva och upprepa med resten av pappersrundlarna. När de 10 rundlarna sitter ihop är det dags att limma ihop de yttersta ändarna. Gör slutligen ett litet hål genom arken och trä ett snöre genom. Hitta fler dekorativa idéer på Instagram: @tidningenbuffe. Vilken roll spelar dukningen för maten som serveras? – Porslinet och dukningen spelar större roll än vad vi tror, det skapar en positiv förväntan och inger en känsla av lite lyx. Det tror jag att vi behöver mängder av just nu! Tips för när man dukar till vardags? – Det vackra ligger oftast i det enkla. Allra viktigast tycker jag är tända ljus och en vas med färska blommor. Sedan kan man gärna unna sig ett vackert porslin även till vardags – en rätt som spaghetti och köttfärssås smakar alltid bättre på en fin tallrik. … och till fest? – Vid en festlig dukning är detaljerna viktigast: knyt ett band om servetten, addera vackra ljusstakar med ljus längs bordets mitt och tänk gärna ut ett färgtema. Jag använder mig alltid av naturen när jag dukar, med kvistar eller blad från trädgården som jag lägger på bordet. Något annat som höjer stämningen är bordsplacering! En enkel bordsplacering gör man snabbt genom att skriva namnen på en pappersetikett som man med hjälp av ett fint band knyter fast i vinglasets fot. 8 BUFFÉ #03/2021 Följ @leitntosinspiration på Instagram för massor av dekorativ inspiration! TRE FRÅGOR LINNÉA AHLSTEN LUNDGREN Inredningsspecialist och inspiratör NÄR FIRANDEN FLYTTAR från restaurangernas matsalar till våra hem riktas allt mer fokus på dekorering av middagsbordet. Buffé kikar närmare på den växande trenden dukning. Foto Ida Borg
Buffé SPANSK PÅSK PÅ MENYN Hur smakar en spansk på
sk? Kocken Lukas Moderato serverar svaret och berättar a
Buffé PÅSKENS HÖJDPUNKT Ge fi randet en storslagen
söt avslutning med något av våra bästa bakverk.
Buffé MATPIONJÄRERNA Välsmakande gårdshonung utan
mellanhänder: följ med till Lillgårdens Bi och Trädgård!
Buffé ÄGGSTRAORDINÄRT! Ingen påsk utan ägg. Vi dju
pdyker i den mångsidiga råvarans värld och serverar ägg
Buffé MATNYTTIGT Kocken och kokboksförfattaren Fri
da Ronge bjuder på recepten som gör det enkelt att skaff
Buffé ICAs EGNA SIDOR Tips för en prisvärd påsk, e
n varmrökt nyhet och ett besök hos en gotländsk hönsbond
Buffé SOFIAS SPANING Det godaste fikat just nu? Gl
assandwich extra allt – en belgisk våffla fylld med glas